Stvari, katere imejte vedno na zalogi

27. 12. 2011 10:20:54

Dobra osebna nega bo vplivala tudi na vaše počutje, zato nikar ne dovolite, da vam zmanjka pripomočkov za osebno nego. Zobna pasta, ustna voda in set za prvo pomoč je le nekaj stvari, ki jim rečemo osebna nega in jih dnevno ali vsaj zelo pogosto potrebujemo.

Osebna nega se začne že zgodaj zjutraj, navadno z umivanjem zob oz. tisto stvarjo, ki jo naredite najprej. Zobna pasta in ustna voda sta v tem primeru nujna pripomočka in brez njiju tudi ustna higiena ne bo zadostna. Zato vedno poskrbimo, da nam teh stvari ne zmanjka. To lahko naredimo, tako da je v naši omari vedno na zalogi vsaj še ena ustna voda in zobna pasta. Da je osebna higiena primerna pa moramo poskrbeti tudi z uporabo kvalitetnih in neizrabljenih pripomočkov. Tako moramo zobno ščetko pogosto menjati. Ob trikratni dnevni uporabi naj bi zobno ščetko zamenjali vsaj vsake tri mesece ali še bolj pogosto.

Set za prvo pomoč spada med tiste izdelke iz osebne nege, ki jih ne potrebujemo vsak dan. Kljub temu je tudi set za prvo pomoč dobro imeti vedno na zalogi, saj nikoli ne vemo kdaj ga bomo potrebovali.

Osebna nega in kozmetični pripomočki so na voljo v skoraj vsaki večji trgovini oz. vsakem trgovskem centru. Osebna nega oz. tovrstni izdelki so na voljo tudi na internetu, tako da se lahko odločite tudi za spletni nakup, ki ima prav gotovo svoje prednosti.

Pri nakupu preko interneta največkrat plačate stroške poštnine, včasih pa tudi to ne, če so zneski vašega nakupa nekoliko višji. Slabost spletnega nakupa je tudi v tem, da izdelka ne morete pred nakupom preskusiti in zaradi tega takšen nakup še vedno ni enakovreden fizičnemu obisku trgovine.

Kljub temu pa ima nakup preko interneta veliko prednosti, zaradi katerih se mogoče tudi vi odločite za takšno kupovanje. Strošku poštnine navkljub pa lahko tudi prihranite, saj ni potrebe po vožnji do ene ali več trgovin. Tudi vaš čas je dragocen in če upoštevate še to, da se lahko v tem času posvetite vaši družini ali hobijem, potem je strošek poštnine zanemarljiv z vsemi drugimi stroški, ki bi nastali ob fizičnem obisku trgovine.

Tudi varnost vašega nakupa, če je le ta izveden znotraj meja domače države, je visoka in skoraj ni možnosti zlorabe, saj lahko izdelek v večini primerov vrnete in dobite povrnjen denar ali pa ga zamenjate za nek drug izdelek.

Seveda je pozornost potrebna vedno in nikoli ni 100 %, da ne boste postali tarča nekega nepridiprava, ki bi se želel okoristiti z vašimi informacijami ali denarjem, a takšna nevarnost obstaja tako pri nakupu preko interneta kot pri fizičnem nakupu v trgovini.

Sorodni nasveti

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba