Zavarujte svoj dom z alarmom

21. 12. 2011 10:58:01

Če bi radi svoj dom in svojo lastnino ter tudi sebe, zaščitili pred nepridipravi, potem je namestitev alarma dobra poteza. Zlasti, če je bilo v vaši okolici v preteklosti že več vlomov, potem ne oklevajte in čimprej namestite hišni alarm. Danes je na voljo zelo velika izbira proizvajalcev in s pravo izbiro alarm lahko enostavno v nekaj minutah namestite tudi sami, ta pa vas bo varoval pred vlomi, požarni alarm pa vas bo obvestil v primeru požara.

Hišni alarm je lahko žični ali brezžični, sicer pa varovanje delimo na zunanjo in notranjo zaščito, ki je tudi najbolj pogosta. Brezžični alarm deluje tako, da je povezan s telefonsko linijo, ki je lahko stacionarna ali pa vas obvesti na mobilni telefon. Izberite hišni alarm, ki ga lahko nastavite tako, da senzorji delujejo samo v določenem predelu hiše.

Ponoči, ko spite na primer tako lahko vklopite samo senzorje v pritličju. Brezžični alarm omogoča nastavitev brez kakršnihkoli žic in kablov. Alarm mora imeti tudi nekaj drugih priporočljivih lastnosti kot je na primer vgrajen govorni sistem obveščanja, da vanj lahko shranite več telefonskih številk, ki jih alarm ob sprožitvi po vrsti kliče ter je kompatibilen s številnimi senzorji. Hišni alarm je na voljo v različnih oblikah in modelih.

Izberete lahko alarmno centralo z vgrajeno notranjo sireno, lahko pa se sproži tudi zunanja in dodatna notranja. Alarm vklopite in izklopite s pomočjo tipkovnice ali daljinskega upravljalnika, ki je zaščiten z digitalno kodo in ima več sto milijonov kombinacij.

Hišni alarm naj ima dve vrsti senzorjev, in sicer infrardeči senzor zaznava spremembo toplote v prostoru, ko se telo premika, infrazvočni senzor pa je občutljiv na spremembo pritiska zraka v prostoru. Ko se bodo torej v prostoru odprla na primer vrata se bo alarm sprožil in oglasila se bo sirena. Če imate doma hišne ljubljenčke si omislite poseben detektor, ki je imun na premikanje živali v prostoru in se tako ne bo sprožil.

Hišni alarm je dobra izbira, če ste od doma veliko odsotni in v času daljših potovanj, ter v trenutkih, ko ste doma in bi se radi počutili bolj varne. Dober brezžični alarm vaš dom ne bo ščitil le pred vlomom, ampak tudi pred požari in uhajanji plina.

Požarni alarm je del alarmnega sistema, in sicer dimni detektor namestite na strop prostora. Požarni alarm se bo sprožil v trenutku, ko bo zaznal dim. Če ne veste kateri alarm je prava izbira za vas se lahko posvetujete s številnimi strokovnjaki, izbira pa je tudi odvisna od strogosti varovanja, ki jo želite.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba