Komentarji

Pred 5 meseci

SAMSUNG monitor C27F396FHU (LC27F396FHUXEN)

SAMSUNG monitor C27F396FHU (LC27F396FHUXEN)

Monitor je super, edini problem je, da v primeru nastavljanje monitorja na steno je problem z stojalom, saj je treba odpreti cel monitor, da bi lahko odstranili stojalo.

Pred 11 meseci

monitor Samsaung C24FG70FQU (LC24FG70FQUXEN)

monitor Samsaung C24FG70FQU (LC24FG70FQUXEN)

pomojem da ni boljsega 24inch monitorja kot je tale, slika idealna! Zelo zadovoljen je okrivjen monitor, ampak ko se osedeš pred njega, tega ne porajtaš. Lahko bi kupil seveda 27inch. monitor, 2k sam potem bi graficna tezje lovila FPS z refresh ratom ki ga tale monitor ima 144.

Pred 1 letom

LG IPS monitor 24MP88HV

LG IPS monitor 24MP88HV

fuck me in the ass please

Plazma monitor ali LCD TV?

21. 12. 2011 10:10:43

Plazma monitor je primeren tako za gledanje televizije kot za delo na računalniku. Visoka ločljivost in razni drugi dodatki lahko naredijo tako delo na računalniku kot gledanje televizije bolj zdravo in manj naporno za vaše oči. Seveda pri tem ne smete pozabiti na to, da je plazma zaslon dovolj oddaljen glede na njegovo velikost ter na to, da je prostor dovolj osvetljen.

Plazma ali LCD TV?

Vedno se najdejo tisti, ki zagovarjajo eno tehnologijo in drugi, ki najdejo same dobre besede za drugo. Objektivno lahko rečemo, da je plazma definitivno boljša v nekaterih stvareh in ima nekaj prednosti, prav tako pa ima nekaj prednosti tudi LCD TV.

Plazma nudi boljšo sliko in predvsem boljši kontrast slike. Največja razlika je pri beli in črni barvi, ki se pri LCD TV-ju pridobi nekoliko drugače in pri tem nastane več izgub. Prednosti, ki odlikujejo plazma monitor bodo najbolj opazne pri gledanju v temi. Slabosti, ki plazma monitor vsaj po prodaji postavijo za LCD so predvsem v večji porabi električne energije in v tem, da je plazma monitor potrebno ponovno polniti, ko preteče določena količina ur. Slabše se plazma zaslon obnese tudi v svetlejših prostorih, saj je odboj svetlobe nekoliko večji.

Ob nakupu bodite pozorni na čim več tehničnih lastnosti, ki ločijo dober plazma zaslon od slabega. Poleg velikosti, ki nam je pri nakupu vse preveč pomembna, bodite pozorni tudi na vidni kot, ki ga omogoča plazma monitor. Večji vidni kot bo omogočal ogled televizijskega programa tudi iz bočnih pozicij.

Maksimalna ločljivost je še en bistven podatek, od katerega je v veliki meri odvisna tudi cena ekrana. Večji kot je zaslon večja naj bo tudi ločljivost, saj je le-ta neodvisna od velikost ekrana, kar pomeni, da bodo ob enaki ločljivosti pri večjem ekranu te točke precej večje. To posledično pomeni tudi slabšo sliko.

Pri velikosti zaslona ne glejte le na to, da boste za čim nižji znesek kupili čim večji zaslon. Predvsem je pomembno, da je velikost zaslona primerna velikosti vaše dnevne sobe. Če je dnevna soba manjša, potem ne kupujte velikih zaslonov, saj bo ogled iz premajhne razdalje naporen in škodljiv za oči.

Samsung plazma monitor je eden izmed najbolje prodajanih in ena izmed najboljših izbir, če primerjamo kvaliteto in ceno. Tako kot pri LCD TV je Samsung plazma monitor vodilna blagovna znamka oz. ena izmed vodilnih tudi na tem področju. Kvalitetnih blagovnih znamk plazma tv-jev je le nekaj in Samsung plazma monitor je eden izmed njih.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba