Komentarji

Pred 6 leti

CANON telefaks FAX-L170 (5258B014AA)

CANON telefaks FAX-L170 (5258B014AA)

Odličen faks, ima vse kar potrebuješ: telefon, faks, kopiranje in je tudi dovolj hiter. Nima sicer skenerja, zaradi česar sem na začetku razmišljal, a bi ga vzel ali ne, pa sem se potem odločil za ja in mi ni žal.

Pred 6 leti

CANON TELEFAKS fax-L150 (5258B016AA)

CANON TELEFAKS fax-L150 (5258B016AA)

Zadovoljen s tem faksom, dovolj hitro printa in ima čisto vse funkcije ki jih ena normalna pisarna rabi tko da priporočam.

Nekatere stvari, kot je stacionarna telefonija, še vedno potrebujemo

20. 12. 2011 10:33:10

Tudi vi spadate med tiste, ki uporabljate samo še mobilne telefone? Verjamete, da je stacionarna telefonija le še del zgodovine in ni več uporabna? Se vam zdi nesmiselno plačevanje položnic za stacionarno telefonijo in ste jezni, ko vas nekateri operaterji s svojimi paketi skoraj prisilijo v nakup tudi te storitve?

Stacionarna telefonija je res precej manj priljubljena oz. se precej manj uporablja kot se je v tistih časih, ko še niso izumili prenosnih telefonov. Kljub temu pa na nekaterih področjih še vedno prevladuje stacionarna telefonija in vsaj zaenkrat še ne poznamo dobre alternative. Predvsem v podjetjih je še vedno nujno potrebna, saj omogoča tudi priklop in delovanje fax naprave. Fax je še vedno ena izmed storitev, ki je mobilna telefonija ne omogoča in je glavni krivec, da stacionarna telefonija še ni izumrla.

Fax naprave lahko uporabljate tudi doma. Včasih je fax skoraj nujno potreben, predvsem v primerih, ko želimo neko dokazilo poslati takoj. Če nam grozi izklop elektrike ali neke druge storitve, ker so napačno ugotovili, da nismo plačali vseh računov, lahko prav fax prepreči, da nas izklopijo. V primeru, da fax naprave nimamo doma, se lahko obrnemo tudi na pošto, kjer nam bodo proti plačilu opravili to storitev.

Nekateri se še vedno raje zatekajo k stacionarni telefoniji. Nekaterim je stacionarna telefonija precej cenejša in jo zaradi tega uporabljajo, drugi, predvsem tisti nekoliko starejši, se mobilne telefonije še niso navadili in zaradi tega raje vztrajajo pri stacionarni telefoniji.

Stacionarna telefonija je res lahko zelo ugodna. Večina ponudnikov nam v sklopu različnih paketov ponudi telefonijo zastonj, če se odločimo tudi za internet in kabelsko televizijo. V takšnih primerih nič ne izgubite, če vzamete še telefonijo, lahko pa tudi prihranite, saj se v primeru klicanja nekoga, ki ima istega operaterja, klici v večini primerov ne zaračunajo.

Ob nakupu stacionarne telefonije lahko izbirate med različnimi stacionarnimi telefoni. Odločite se za brezžični telefon, ki vam bo omogočal precej bolj enostavno klicanje in ga boste lahko uporabljali skoraj tako kot mobilni telefon. Edina pomanjkljivost je, da ima brezžični telefon omejen domet, ki je eden od bistvenih dejavnikov, ko izbirate med različnimi telefoni. Ko kupujete brezžični telefon preverite tudi trajanje baterije v pripravljenosti in med klicanjem. Priročno je tudi, da ima brezžični telefon vgrajeno funkcijo oz. tipko, da ob pritisku nanjo začne telefon piskati. Pri brezžičnih telefonih, ki jih ne uporabljate tako pogosto kot mobitele, se hitro zgodi, da jih izgubimo oz. pozabimo kam smo ga pospravili.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba