Nakup paličnega mešalnika in mešalnika za testo

20. 12. 2011 10:26:36

Si predstavljate delo v kuhinji brez vseh kuhinjskih pripomočkov? Si predstavljate rezljanje ogromnih količin zelenjave, ki jih dnevno potrebujete za pripravo kosila nekaj članske družine? Si predstavljate pripravo testa za kruh ali pico brez kuhinjskih pripomočkov?

Verjetno ste že uganili, da govorimo o mešalnikih. Mešalniki so izjemen kuhinjski pripomoček, ki nam lahko delo precej olajša, predvsem pa skrajšajo čas, ki je potreben za posamezen proces pri pripravi hrane.

Med mešalniki je v zadnjem letu najbolj priljubljen prav palični mešalnik. Palični mešalnik je uporaben predvsem za mešanje še kuhane hrane. Predvsem je pomembno, da ima palični mešalnik rezilo, ki je narejeno iz nerjavečega jekla, saj lahko v tem primeru mešamo hrano že takrat, ko je le-ta še vroča. Pri tem pa se ti mešalniki ne pokvarijo ali kako drugače uničujejo.

Med bolj priljubljenimi mešalniki je tudi mešalnik za testo. Mešalnik za testo je uporaben za pripravo vseh vrst testa in precej olajša delo predvsem zaradi mučnega in dolgotrajnega gnetenja, ki je potrebno pri pripravi vsakega testa. Ker se nam testo vedno tudi prime na metlice je pomembno, da ima mešalnik za testo tudi funkcijo za izmet metlic.

Večinoma se za domača gospodinjstva prodaja ročni mešalnik. Ročni mešalnik ima svoje prednosti, saj je enostaven za uporabo in tudi lahek. Precej enostavno ga uporabimo v majhnih prostorih in prenašamo, če je to potrebno. Ko omenimo ročni mešalnik imamo navadno v mislih mešalnik za testo, a tudi drugi mešalniki so lahko ročni ali pa ima mešalnik za testno še kakšen dodaten nastavek.

Velikost posode naj bo takšne velikosti, da bo ustrezala vašim potrebam. Raje se odločite za nakup večjih posod, saj boste kljub preveliki posodi lahko hrano normalno pripravili. Precej več težav boste imeli v primeru, da bo posoda za mešalnik premajhna, saj boste v tem primeru morali delo opraviti dvakrat ali pa uporabiti kakšno drugo posodo v kuhinji.

Marsikdaj se zgodi, da ravno tistega mešalnika, ki ste ga vi želeli kupiti, ni na zalogi. Pozanimajte se, kakšen je rok dobave tega mešalnika in raje počakajte nekaj dni, saj boste v tem primeru dobili prav tistega, ki ste ga želeli. Roki dobave so navadno precej kratki in trajajo največ nekaj dni. Rok dobave je seveda odvisen tudi od trgovine, saj nekatere naročijo izdelke bolj pogosto, druge manj pogosto.

Pri nakupu upoštevajte tudi ceno dostave, če boste naročili izdelek na dom. Tudi strošek dostave morate upoštevati v končno ceno, ki jo boste plačali za posamezen produkt in v mnogih spletnih trgovinah bo ob nakupu dražjih izdelkov dostava brezplačna.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba