Nakup moškega ali ženskega plašča

19. 12. 2011 18:57:51

Pomembno je, da se oblečemo temperaturam primerno, saj tako kar najbolje poskrbimo za naše zdravje. Zimski čas je še toliko bolj nevaren za različne prehlade, angine in druge bolezni, zato je takrat še toliko bolj pomembno, da je naša obleka topla.

Plašči so prav gotovo eno izmed najbolj priljubljenih zimskih oblačil, ki so primerno oblačilo tudi v poslovnem okolju. Poleg tega so plašči tudi udobni in topli, edina slabost je lahko v visoki ceni, ki jih dosegajo predvsem kvalitetni plašči, krzneni plašči ali plašči svetovno priznanih proizvajalcev.

Včasih rečemo zimski plašči tudi bundam ali jaknam, ki so prav tako oblačilo, ki nas zaščiti v mrzlih zimskih dneh. Tudi tovrstni zimski plašči naj bodo topli in prijetni, tako da se v njih počutite udobno. Zimski plašči se, predvsem v jesenskem in zimskem času, nahajajo v vsaki trgovini z oblačili. Pri nakupu ne preverjajte le tega, da je plašč lep in prav velikosti. Pozorni bodite predvsem na vaše počutje v njemu in pred nakupom ga imejte vsaj nekaj minut na sebi ter se poskušajte z njim tudi sprehoditi.

Plašče lahko ločimo na moški plašč in ženski plašč. Ženski plašč je lahko tudi oprijetega kroja, kar za moški plašč ne bo značilno. Tako moški plašč kot ženski plašč pa ima lahko tudi kapuco, ki nas še dodatno zaščiti v primeru močnejšega vetra. Navadno so kapuce narejene na vrvice, ki se zategnejo, tako da ni več veliko prostora, da bi se mraz prebil do vas.

Nekateri elegantni plašči bodo brez žepov ali pa bodo le-ti zašiti, tako da bo plašč bolj eleganten. Če imate tudi pozimi raje roke v žepih, potem se raje odločite za takšen plašč, ki bo imel velike žepe in ne bo toliko eleganten.

Dober plašč lahko dobite že za manj kot sto evrov, a le v primeru, da gre še za neznanega proizvajalca. Tako pred nakupom še ne morete biti prepričani, da gre dejansko za kvaliteten plašč in je tovrsten nakup bolj igra na srečo. Za kvaliteten plašč dokaj dobrih proizvajalcev boste odšteli tudi več kot dvesto evrov, za nekatere zelo spoštovane proizvajalce pa še precej več.

Pred nakupom razmislite predvsem o tem, za katere priložnosti boste plašč potrebovali in kako pogosto ga boste uporabljali. Če potrebujete plašč le za enkratno priložnosti in ga po tem verjetno več let ne boste potrebovali, potem je bolje, da si takšen plašč sposodite. To pa je lahko zelo drago, če plašč potrebujete večkrat in bolje je, da ga v takšnem primeru kupite.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba