Supermarket

Nakup foto stativa

16. 12. 2011 14:56:39

Ob snemanju video posnetkov ali fotografiranju so stativi odličen pripomoček, ki nam olajšajo delo in naredijo tako videoposnetek kot fotografijo boljšo, brez nepotrebnih tresljajev in nenadnih, nepričakovanih premikov. Prav zaradi tega so stativi nepogrešljiv pripomoček vsakega snemalca in fotografa.

image

Stojalo vam olajša delo tudi na drugačen način, saj v primeru, da uporabljate stojalo, vaša roka ni obremenjena in prav to je lahko ključen podatek, da se odločite za stojalo. To je koristno predvsem v primeru, da snemate ali slikate več ur dnevno in morate držati kamero ali fotoaparat po več ur skupaj, bo foto stativ odličen pripomoček, brez katerega si vašega dela ne boste predstavljali več.

Na voljo so različni stativi, ki se razlikujejo predvsem po tehničnih lastnostih, katerim morate posvetiti največjo pozornost, da izberete takšen stativ za fotoaparat ali kamero, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam. Vsi stativi imajo določeno največjo višino, pri kateri omogočajo snemanje ali slikanje. Foto stativ je lahko visok tudi več kot 1,5 metra, kar bo zadovoljilo večino vaših zahtev, saj boste večjo višino potrebovali verjetno le v kakšnih izrednih primerih.

Stativi imajo tudi različno težo, ki je prav tako pomemben dejavnik, ki ga morate upoštevati, ko kupujete stativ za fotoaparat. Ta podatek vas bo zanimal predvsem takrat, ko slikate ali snemate na težje dostopnih področjih in ni možno, da bi foto stativ pripeljali z vozilom do tistega kraja, kjer bo snemanje oz. slikanje potekalo. Če boste morali stativ za fotoaparat, skupaj z ostalo opremo, ki jo boste potrebovali pri snemanju, nositi na več kilometrov oddaljen kraj, se vam bo poznal prav vsak kilogram man, zato v tem primeru raje plačajte nekoliko več in kupite lažji foto stativ.

Stativi so lahko s koleščki ali brez njih. Tisti brez koleščkov so namenjeni stacionarnemu slikanju in snemanju, torej snemanju iz samo ene lokacije. Ob nakupu stativa s koleščki se lahko med snemanjem tudi premikamo in pri tem ne povzročamo nepotrebnih nihanj, ki bi nastala ob snemanju brez foto stativa.

Pred nakupom foto stativa razmislite o tem, katere lastnosti so vam najbolj pomembne in izberite takšnega, ki vam bo najbolj ustrezal. Najprej morate razmisliti predvsem o tem, v kakšnih pogojih boste stojalo potrebovali, saj boste le tako vedeli, katere lastnosti mora stojalo vsebovati. Cena naj bo pri izbiri na drugem mestu, saj boste ob nakupu napačnega stativa hitro potrebovali drugega, tretjega …

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka