Komentarji

Pred 2 tednoma

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501 FHTX

Non stop se kvari

Pred 2 letoma

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII64400AT

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII64400AT

Uporabljamo že 2 meseca, pa se dobro obnese. Sploh zrezki se zelo dobro delajo.

Pred 6 leti

ELECTROLUX kuhalna plošča EGE6182NOK

ELECTROLUX kuhalna plošča EGE6182NOK

Sem zelo za plin, ampak včasih ga tudi zmanjka in ni dobro če si takrat čisto brez štedilnika, zato je ta plošča narejena čisto zame! Zelo lepo se jo regulira, mi je všeč, tudi čisti se dokaj lahko – sem se bala, da bo težje. Jo priporočam vsem, ki kupujejo štedilnik.

Kakšno kuhalno ploščo izbrati?

16. 12. 2011 14:09:55

Medtem, ko se včasih gospodinjstva odločala za nakup kuhalne plošče, ki deluje na plin, pa so danes vedno bolj priljubljene električne, indukcijske, steklokeramične ali kombinirane kuhalne plošče. Vse vrste kuhalnih plošč se med seboj ločijo po tem kakšen je njihov vir energije, vsaka izmed njih pa ima tudi svoje prednosti in slabosti. Med priljubljenimi znamkami na trgu je zlasti kuhalna plošča Bosch.

Dobra kuhalna plošča je ključnega pomena za to, da je priprava hrane še večji užitek in da nam olajša kuhanje. Električna plošča je v zadnjih letih popolnoma nadomestila plinsko, saj ima ta kar nekaj negativnih lastnosti, kot je na primer zažgana hrana zaradi premočnega ognja, umazan štedilnik, ki je posledica maščobe, ki se dviguje s plinom in še kakšnega bi lahko našteli. Električna plošča omogoča, da lahko nastavite temperaturo in moč kuhanja.

Pred nakupom razmislite kako veliko kuhalno ploščo potrebujete, saj se te med seboj ločijo tudi po različnih dimenzijah. Najbolj priporočljiva kuhalna plošča je tista, ki ima štiri ognjišča, za manjše kuhinje pa tudi kuhalna plošča s tremi. Med lastnostmi, ki jih mora imeti dobra kuhalna plošča je tudi možnost senzorskega upravljanja tako, da se s prstom dotaknete mest narisanih na plošči in nastavljate moč in ostale funkcije. Takšno upravljanje je nadomestilo gumbe in ga ima že skoraj vsaka indukcijska plošča. Indukcijska plošča je dobra izbira za vse, ki vas moti dolgo segrevanje hrane. Ta to naredi v najkrajšem možnem času poleg tega pa za to porabi tudi veliko manj energije.

Čas segrevanja se v primerjavi s segrevanjem na električni plošči, prepolovi. Poleg tega je indukcijska plošča tudi zelo varna in se ne segreva, kadar na ognjišču ni posode, površina pa se ne segreje preveč tudi takrat kadar je kuhalna plošča v uporabi. Zaradi tega ne boste imeli več težav s težko odstranljivo umazanijo in drgnjenjem. Indukcijska plošča si je prislužila naziv najbolj varne kuhinjske opreme do sedaj. Za to je poskrbel senzor, ki zazna kdaj se je po plošči nekaj polilo ali je iz posode izhlapela vsa voda. Morda je njena slaba lastnost, da boste morali ob nakupu indukcijske plošče kupiti tudi novo kuhinjsko posodo. Poleg tega, da mora biti njen premer večji od deset centimetrov, mora imeti posoda tudi feromagnetno dno. Zelo priročne so tudi funkcije nastavitve samodejnega ugašanja.

Kuhalna plošča Bosch je na voljo tako plinska, indukcijska, steklokeramična kot tudi električna plošča. Izbirate lahko med različnim številom ognjišč, ki želite, da jih ima vaša kuhalna plošča Bosch in različnimi dimenzijami.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba