Nakup in vzdrževanje godal

9. 12. 2011 13:08:53

Med godala se med drugimi glasbili uvršča tudi violina, viola in kontrabas. Igranje katerega koli izmed naštetih glasbil zahteva veliko znanja in izkušenj. Za učenje igranja na godala je dobro, da glasbeno šolo obiskujete že v zgodnjih letih, saj ste v tistem času bolj dovzetni za učenje. Igranje godala zahteva več let vadbe, prav tako kot večina drugih glasbil, čeprav se osnovnih prijemov lahko naučimo hitro.

image

V primeru, da želite vašega otroka vpisati v glasbeno šolo, mu lahko ponudite tudi možnost, da se odloči za igranje na godala. Če se odločite tako, vas čaka še en izziv in to je iskanje ter nakup primernega godala. Violina, viola in kontrabas so že tri možni inštrumenti, ki pridejo v poštev.

Pri nakupu bodite pozorni na različne lastnosti. Pri nas imamo le peščico trgovin, ki prodajajo glasbila oz. je prodaja glasbil njihova osnovna dejavnost. Cene se med temi ponudniki niti ne razlikujejo preveč, kvaliteta glasbil pa je enaka, saj večinoma prodajajo enake izdelke oz. izdelke istih proizvajalcev. Zato bodite precej bolj kot na izbiro trgovine pozorni na to, kakšen inštrument boste izbrali in katere lastnosti vam bo nudil ob uporabi ter koliko višjo ceno bo potrebno plačati za njih.

Violina je precej manjša in bolj primerna za začetek kot kontrabas, ki je lahko za otroke, ki začenjajo z igranjem na godala, celo nekoliko prevelik. Tudi viola ali katero drugo glasbilo je lahko inštrument, ki navdušuje vašega otroka, zato se najprej pozanimajte o tem, kaj želi vaš otrok igrati in izberite takšno glasbilo, ki ga bo veselilo.

Ob nakupu je zelo pomembno, da izberete takšno prodajalno glasbil, kjer so zaposleni strokovno podkovani prodajalci. S primernim znanjem in razumevanjem vaših potreb ter dobro tehnično podkovanostjo o prednostih in lastnostih posameznega glasbila, ki se v trgovini prodaja, lahko prodajalec zelo pripomore k boljšemu nakupu oz. nakupu kvalitetnejšega izdelka.

S pravim pristopom pa vas bo prav prodajalec prepričal v nakup in ko boste odšli iz prodajalne boste prepričani, da ste kupili najboljši izdelek glede na ceno, ki ste jo plačali ter kvaliteto, ki ste jo za vaš denar prejeli.

Ko izberete primerno glasbilo oz. godalo, ne pozabite na primerno vzdrževanje, saj bo samo v tem primeru delovalo brezhibno celoten garancijski čas in še dolgo po tem. Če se nekega glasbila naveličate ali ga želite le zamenjati za novejšega in boljšega, boste dobro vzdrževano in ohranjeno glasbilo lahko prodali po bistveno višji ceni, kot če ga zanemarjate.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka