Supermarket

Z grelnikom hitreje do vrele vode

28. 03. 2017 09:00:36

Potrebujete vrelo vodo večkrat dnevno? Predvsem v zimskem času za kuhanje čaja porabite precej časa? Bi želeli ta postopek pospešiti in vrelo vodo pripravljati hitreje?

image

Lahko vašo staro kuhalno ploščo zamenjate z novo, z indukcijsko. Za indukcijske plošče je značilno, da delajo precej hitreje kot navadne in tudi hitreje kot plinski štedilniki. Kljub temu je takšna investicija nemogoča, predvsem v primeru, da vaš štedilnik še vedno dobro deluje in ga ne želite menjati ter ob nakupu indukcijske pečice še zapraviti gore denarja.

Zato si lahko privoščite grelnik vode. Električni grelnik vode je odlična investicija, saj lahko z njim ob minimalni investiciji vodo in druge podobne tekočine segrejete precej hitreje. Grelec vode je navadno namenjen segrevanju manjših količin vode, za več litrske količine boste še vedno uporabljali stari način.

Grelnik za vodo je uporaben tudi za druge stvari, nikakor pa ni primeren za kuhanje mleka, saj je zaprt oz. tesnjen in zaradi tega kuhanje mleka z njim ni mogoče.

Ob nakupu bodite pozorni predvsem na velikost posode. Če ga boste uporabljali le zase, potem je dovolj tudi manjši grelnik vode, katerega velikost posode za vodo ne presega količine enega litra. Pri veččlanskih družinah so večje tudi potrebe po topli vodi. V tem primeru se raje odločite za večji grelec vode, ki bo ob enkratnem kuhanju zadostil potrebam cele družine.

Ko kupujete grelnik za vodo bodite pozorni tudi na to, da se posoda lahko sname in obrača za 360 stopinj. V tem primeru mora imeti grelnik za vodo ločen grelni del, ki se preko kabla poveže z električno vtičnico. Takšen električni grelnik vode bo dosti bolj priročen, saj boste lahko posodo s toplo vodo prenašali in se ob tem ne boste obremenjevali, če je grelnik vode še vedno priključen.

Hitro ponovno zavretje je še ena tehnična lastnost, ki jo lahko vsebuje električni grelnik vode. V primeru, da ima grelec vode to možnost, bo ob ponovnem zavretju voda bistveno hitreje zavrela, kar pomeni manjši čas do ponovnega vretja ter posledično tudi nižje stroške, ki jih bo grelnik vode ustvaril.

Grelnik vode ima določeno moč in hitrost. Prav ta dva podatka določata njegovo energijsko potratnost, saj hitreje kot voda zavre in manjša kot je moč aparata ob tem, večji bo vaš energijski prihranek, ki je pomemben tako za vaš račun za elektriko kot tudi za bolj čisto in zdravo okolje.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka