Prihranite pri telefonskem računu z uporabo voip telefonije

9. 12. 2011 12:36:11

Tudi vas skrbijo stroški, ki jih plačujete vsak mesec? Plačujete tudi različne telefonske naročnine, ki se vam zdijo nesmiselne? Imate tega dovolj in bi želeli zmanjšati vaše mesečne stroške ob tem pa zvišati življenjski standard?

Mogoče se vam to zdijo le nedosegljive sanje, a razvoj različnih tehnologij omogoča tudi cenejše življenjske stroške, prihranite pa lahko tudi pri telefoniji in naročninah. Voip telefonija je način komuniciranja, kjer se pogovor prenaša preko interneta. Voip telefonija niti ni tako nova tehnologija in obstaja že več let. Tovrstno komuniciranje lahko preskusite z različnimi programi in to brezplačno.

Voip telefonija lahko poteka preko slušalk in vgrajenih zvočnikov, a da bi bila komunikacija še bolj podobna takšni, ki ste je navajeni, lahko uporabljate tudi voip telefone. Le-ti so precej podobni stacionarnim telefonom, ki jih že poznamo, le da se priključijo na računalnik oz. neposredno na internetno omrežje in v tem primeru pri njihovi uporabi niti ne potrebujemo računalnika.

Seveda pa prav nobena stvar ni zastonj in tudi voip telefonija ni. Kljub temu, da nimate s telefonsko naročnino ali telefonskimi impulzi nobenih stroškov, je precej višji strošek vzpostavitve in zaradi tega je voip telefonija lahko vsaj v začetku precej dražja. Konfiguracija vpn povezave in voip usmerjevalnik bosta nujno potrebna, omislite pa si lahko tudi kakšne dodatke, kot je ip kamera.

Konfiguracija vpn povezave in voip usmerjevalnik sta precej kompleksni stvari, ki jih je potrebno pravilno nastaviti. V Sloveniji je že nekaj podjetij, ki se ukvarjajo tudi s tem in pri njih lahko  naročite voip usmerjevalnik, tudi konfiguracija vpn povezave bo tako najhitreje in najbolje opravljena.

Ip kamera in drugi dodatki lahko precej podražijo končni strošek namestitve te opreme, a nudijo tudi dodatne možnosti, ki lahko naredijo telefonijo še bolj zanimivo. Ip kamera vam omogoča video klice, kar zaenkrat vsaj pri stacionarni telefoniji še ni mogoče.

Še en dodaten strošek, ki ga morate upoštevati je strošek interneta, ki pa ga verjetno tako ali tako plačujete. Voip telefonija ima več možnih oblik. Lahko se odločite za povezavo in komunikacijo med dvema računalnikoma. V tem primeru ni dodatnih stroškov vzpostavitve, a slabost je v tem, da mora tudi oseba, ki jo kličete biti pri računalniku in uporabljati isti program kot vi. Sicer lahko voip telefonijo izvajate tudi s pomočjo voip telefonov, ki smo jih že opisali ali z uporabo navadnih telefonov, ki se povežejo z računalnikom preko dodatnega adapterja.

Torej, če želite prihraniti in se vam zdi tovrstna komunikacija povsem primerna, se lahko odločite za voip telefonijo, ki je sicer enakovreden nadomestek stacionarni telefoniji, še vedno pa nima enakih zmožnosti kot mobilna telefonija.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba