Z nakupom domačih izdelkov, kot je pečica pomagamo domačemu gospodarstvu

8. 12. 2011 10:18:14

Ob nakupu ali le delni obnovi kuhinje bo velik del skupnega stroška za vaše gospodinjstvo predstavljala pečica. Pečica lahko v vaši kuhinji ostane, če je še dobro ohranjena in deluje, a kljub temu jo je smiselno zamenjati za kakšen bolj varčen štedilnik. Za novo pečico se lahko odločite tudi zaradi tega, ker vaš štedilnik ni vgradna pečica in bi jo želeli zamenjati za takšno, ki se bo bolje ujela z ostalimi elementi vaše kuhinje.

Če je stara pečica še delujoča, jo lahko podarite nekomu, ki bi jo potreboval in si je mogoče ne more privoščiti. Tako boste naredili tudi nekaj dobrega za okolje, vaša pečica se bo še naprej uporabljala in v okolju bo vsaj en odpadek manj. Štedilnik lahko podarite prijateljem in znancem, preden pa jim ponudite staro pečico premislite, da jih s takšno ponudbo ne užalite. Bolj varen način je, da se pečica ponudi na internetu, lahko kot prodajni oglas v kakšnem oglasniku ali kot brezplačno darilo za tistega, ki se prvi javi na oglas.

Pri nakupu nove pečice bodite pozorni predvsem na energijski razred, saj bo ob ustrezni varčnosti precej nižji tudi vaš račun za elektriko, ne glede na to, če je vaša vgradna pečica ali prosto stoječa. Vgradna pečica se mora ujemati tudi s prostorom, ki je v vaši kuhinji namenjen pečici, po nakupu pa je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno vgradnjo, tako da so elementi med seboj ustrezno tesnjeni. Tako bo vaša kuhinja in pečica zdržala precej dlje, ker voda ne bo zamakala in uničevala lesenih površin.

Da podpremo domače gospodarstvo in delovna mesta v lastni državi, se lahko odločimo za domačega izdelovalca pečic. Gorenje pečica je sicer edina možnost nakupa pečice, ki je izdelana v Sloveniji oz. jo izdeluje domače podjetje, a kljub temu je Gorenje pečica popolnoma primerljiva z vsemi ostalimi blagovnimi znamkami, tudi tistimi najbolj kvalitetnimi. Lahko rečemo, da je Gorenje pečica eden izmed najkvalitetnejših izdelkov na našem trgu, vsaj kar se tiče gospodinjskih aparatov, enako kvaliteto pa lahko pričakujemo tudi pri drugih gospodinjskih aparatih domačega proizvajalca.

Zato pred nakupom razmislite in ob enakovrednih prodajnih pogojih kupujte izdelke domačih proizvajalcev. Pri tem mislimo na izdelke na splošno in ne samo na pečice in gospodinjske aparate, saj z nakupom domačih izdelkov pomagate ustvarjati delovna mesta in pomagate pri razvoju domačega gospodarstva, kar je še toliko bolj pomembno sedaj, ko je veliko podjetij v težavah in je tudi delovnih mest vse manj.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba