Nakup vrvičnih telefonov

8. 12. 2011 09:56:54

Telefoni so zelo pomemben del tehnologije, brez katere si marsikdo ne zna predstavljati življenja. Kljub temu, da se stacionarni telefoni vedno bolj umikajo mobilnim telefonom in da marsikatero gospodinjstvo danes nima več stacionarnega telefona, pa so vrvični telefoni še vedno aktualni.

Stacionarni telefoni se med seboj ločijo po tem ali so vrvični telefoni ali pa brezvrvični. Vrvični telefoni so primerni za pisarno ali dom, sicer pa morate pred nakupom razmisliti kakšne funkcije od telefona pričakujete in koliko denarja ste zanj pripravljeni odšteti. Nezahtevni uporabniki bodo vse kar iščejo našli v preprosti zasnovi vrvičnega telefona, medtem ko bodo ostali dodatne funkcije, ki jih potrebujejo, našli pri brezžičnih telefonih.

Sicer pa imajo vrvični telefoni poleg ugodne cene, preprostega delovanja in dobrega zvoka, tudi nekaj drugih pozitivnih lastnosti in ena izmed njih je zagotovo ta, da se napajajo preko elektrike in vam ni treba skrbeti za to kako polna je baterija. Res pa je, da se z njim ne morete med pogovorom prosto sprehajati naokoli, kot to lahko počnete pri brezžičnih telefonih. Še pred nekaj leti stacionarni telefoni razen osnovnih funkcij niso ponujali ničesar drugega, danes pa ima že skoraj vsak opcijo hitrega klicanja, shranjevanja telefonskih številk in identifikacije klica. Na njem lahko vidimo tudi datum in uro.

Telefoni so danes nujno zlo pa če tako hočemo ali ne. Zato si marsikdo omisli tudi tako imenovani voip telefon, ki je na trgu že nekaj časa. Voip telefoni so namenjeni uporabi preko spleta, na kar namiguje  tudi njihova kratica (Voice Over Internet Protocol). Za njihovo delovanje morate imeti tudi voip usmerjevalnik. Voip telefoni so najbolj pogosti v podjetjih, saj je njihova uporaba hitra in praktično brezplačna. Komunikacijski podatki se pri tej vrsti telefonije prenašajo preko spleta in med tremi sistemi te vrste telefonije, je najbolj preprost sistem, ki se imenuje ATA in pri katerem standardno telefonsko linijo priklopite na internetni priključek ali pa jo povežete z računalnikom. Poleg tega sistema obstajajo še IP telefoni, ki so povezani z internetnim vmesnikom in povezava računalnika z računalnikom, ki je najbolj pogosta in dober primer katere je na primer Skype.

Kot vsaka stvar imajo tudi voip telefoni tako svoje prednosti kot tudi nekaj slabosti. Uporaba v podjetjih je zelo priporočljiva, saj omogoča tudi video klice, vse kar za to potrebujemo pa je IP kamera. Komunikacija s prijatelji, ki živijo v tujini je z voip telefoni veliko manjši strošek, med pogovorom pa jih z uporabo kamere, lahko tudi vidimo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba