NASVET Zimski športi
23. 12. 2022 11:32:04

SLOVENCI SMO NAVDUŠENI NAD ZIMSKIMI ŠPORTI!

1/1

Smučanje, tek na smučeh in drsanje so tiste TOP 3 športne aktivnosti, v katerih Slovenci pozimi najbolj uživamo. Si ob otvoritvi tokratne sezone že testiral/-a bele strmine in ledene ploskve?

  • Maruša, content writer
  • Čas branja: 2 min

 

Podatki Ceneje.si kažejo, da se z začetkom sezone zimskih športov spletni kupci lotijo aktivnega iskanja dobrih ponudb. Iščejo namreč opremo in oblačila, ki jih potrebujejo za športne aktivnosti na snegu ali ledu. Vse kaže, da Slovenci obožujemo zimo, z njo pa preživljanje časa na svežem zraku z družino in prijatelji. 

Kaj ni lepšega, da si z različnimi športnimi aktivnostmi na prostem naberemo novo energijo za leto, ki prihaja?

Kdaj večina Slovencev kupuje zimsko opremo?

Povpraševanje po zimski športni opremi začne običajno naraščati že v mesecu oktobru. Takrat najbolj strastni športniki in hkrati preudarni spletni kupci začnejo iskati najugodnejše ponudbe oblačil in opreme. Na Ceneje.si pa vrh povpraševanja vsako leto zaznavamo v mesecu decembru in januarju.

Kaj je letos drugače? Opažamo povečan nakupni interes po zimski športni opremi za smučanje in tek na smučeh vse do meseca aprila, nato pa ponoven dvig povpraševanja že v septembru, kar je dober mesec prej kot doslej. 

Podobno je tudi s sezono drsanja, ki se je letos očitno začela že veliko prej kot pretekla leta. Povpraševanje po drsalkah se je dvignilo že septembra (običajno šele v oktobru in novembru), nato pa vztrajalo vse do meseca marca. Spletni kupci so torej na spletu iskali drsalke nekoliko dlje kot v preteklosti.

Kaj se nahaja v naših spletnih košaricah?

Pri opremi za zimske športe Slovenci ne varčujemo, temveč kupujemo še bolj preudarno kot prej. Vse kaže, da smo se prilagodili razmeram na trgu, a se zdaj pred nakupom zelo dobro informiramo in temeljito premislimo. 

Gibanje povpraševanja kaže, da se v naših spletnih košaricah največkrat nahajajo oblačila in oprema za tri najbolj priljubljene zimske športe. To so smučanje, tek na smučeh in drsanje, ki so namenjeni tako začetnikom kot izkušenim športnikom.

Najbolj priljubljena blagovna znamka smuči med Slovenci ostaja ELAN, sledijo pa mu: HEAD, ATOMIC, FISCHER in ROSSIGNOL
TOP 5 najbolj priljubljenih blagovnih znamk, na katere prisegajo slovenski tekači na smučeh so: INOVIK, FISCHER, SALOMON, ROSSIGNOL in ATOMIC, med drsalci pa: OXELO, ACRASPORT, TEMPISH, X-FACT in NILS EXTREME.

Olimpijskemu letu v slovo

S koncem leta 2022 se zaključuje tudi leto zimskih olimpijskih iger, ki so februarja potekale na Kitajskem. Da smo ne le Slovenci, temveč tudi drugi narodi, navdušeni nad zimskimi športi, dokazujejo izjemni dosežki. Najboljša med vsemi je bila Norveška s kar 37 medaljami, sicer pa so posamezniki in ekipe tekmovali v kar 15 različnih disciplinah.

Ali veš, da so prve olimpijske igre potekale leta 1924? Takrat so ženske lahko tekmovale le v umetnostnem drsanju, nato pa šele po letu 1948 tudi v smučanju, ki je takrat uradno postalo ženska tekmovalna disciplina.

Spletni kupci, dobro se pripravite na športno sezono, ki je pred nami. Bodite aktivni in uživajte v najbolj priljubljenih aktivnostih na prostem. Morda pa svoje znanje nadgradite do te mere, da se vidimo na zimskih olimpijskih igrah leta 2026, ki bodo potekale v Cortini d'Ampezzo. :)

 

Poglej ponudbo zimske športne opreme na Ceneje.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka