NASVET Telefonija
4. 10. 2022 11:57:55

KAKO IZBRATI NOSILEC ZA TELEFON?

1/1

Nosilec za mobilni telefon za avto ali kolo je na potovanju neprecenljiv pripomoček. Čeprav veš, kam greš, ti bodo informacije iz prve roke o razmerah na cesti ali priročno klicanje brez uporabe rok in upravljanje glasbe prek telefona popestrili potovanje. Izogibaj se nevarnemu iskanju telefona na armaturni plošči ali na sovoznikovem sedežu in imej vedno vse na vidnem mestu.

  • Ana Pika, prevajalka na Ceneje.si
  • Čas branja: 3 min

 

Kazalo

  1. Vrste izdelkov
  2. Kako izbrati
  3. Dodatki
  4. Najpogosteje zastavljeno vprašanje

 

Vrste izdelkov

Nosilec telefona za avtomobil

  • Avtomobilski magnetni nosilec deluje s ploščico, ki jo vstaviš pod pokrov telefona ali jo nanj neposredno prilepiš. Tako ti ni treba skrbeti za dimenzije držala ali se ukvarjati z dolgotrajnim pritrjevanjem.
  • Avtomobilski nosilec na steklu se s priseskom ali lepilnim trakom pritrdi tako, da je telefon dobro viden. Večino tovrstnih nosilcev lahko pritrdiš tudi na armaturno ploščo, če ne želiš ovirati pogleda na cesto.
  • Avtomobilski nosilec na prezračevalni rešetki je idealen, če pogosto menjaš avtomobile ali če en avtomobil uporablja več oseb v gospodinjstvu. Z lahkoto ga lahko vstaviš v rešetko in ga spet vzameš ven brez dodatnega zapletenega nameščanja in lepljenja.

 

Nosilec za kolo in motor

Nosilec za mobilni telefon za kolo ali motorno kolo, ki se pritrdi na krmilo, ti z navigacijo olajša potovanje na tvojem jeklenem konjičku. Pri izbiri bodi pozoren na velikost ali razmik nosilca - mora biti dovolj velik, da se vanj varno usede tvoj tip telefona.

 

Nosilec za na roko

Nosilci za mobilni telefon se uporabljajo pri športu, pohodništvu in delu. Izbiraš lahko tudi med športnimi ovitki za mobilne telefone, ki jih lahko pritrdiš okoli roke, da te med tekom ne ovirajo. Glavna razlika od držal za roke je, da v športnem ohišju ne moreš upravljati telefona ali pa ga lahko upravljaš le v omejenem obsegu.

 

PopSockets nosilec

Tako imenovani PopSockets so nosilci za prste, ki omogočajo lažje rokovanje med fotografiranjem ali brskanjem po spletu.

 

Prilagodljiv nosilec

Prilagodljive nosilce za mobilni telefon lahko prilagodiš in spremeniš tako, da se prilegajo praktično kamorkoli - na armaturno ploščo avtomobila, na krmilo, na monitor ali celo na okvir postelje.

 

Nosilec z brezžičnim polnjenjem

Ne glede na to, ali iščeš nosilec za v avto ali na mizo, ti bo funkcija brezžičnega polnjenja vedno prišla prav, vendar ne pozabi, da mora to funkcijo podpirati tudi tvoj telefon.

 

Kako izbrati

Pri nosilcih, ki napravo držijo z ročicami ali gumijastimi trakovi ob robovih zaslona, vedno primerjaj največjo in najmanjšo velikost nosilca z merami telefona. V ročice se mora udobno prilegati, vendar ne sme drseti, da ne bi padel.

 

Pri avtomobilskem nosilcu premisli, ali se v vozilu pogosto menjavajo vozniki – takrat je primernejši univerzalni nosilec z magnetno pritrditvijo. Če pogosto menjaš več vozil, si omisli nosilec z nastavkom za rešetko ker  jo enostavno vzameš in preneseš v drugo vozilo. Če izbiraš nosilec za kolo ali motorno kolo, se prepričaj, da je nosilec prilagojen dimenzijam tvojega krmila.

 

Dodatki

 

Najpogosteje zastavljeno vprašanje

Kako vem, ali je nosilec primeren za moj telefon?

Pri magnetnih nosilcih ti ni treba skrbeti za dimenzije, magnetno ploščico pritrdiš na telefon (tako, da jo prilepiš ali vstaviš pod pokrov telefona). Pri nosilcih z ročicami, ki držijo napravo, primerjaj najmanjši in največji razpon; če se tvoj telefon temu prilega (upoštevaj tudi ovitek), mora biti nosilec združljiv.

 

→Poglej nosilce za mobilni telefon za avto na Ceneje.si

 

Dodatno branje

Dodatno si preberi tudi naš vodič za izbiro mobilnega telefona.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka