NASVET Erotika
2. 09. 2022 14:23:50

KAKO IZBRATI AFRODIZIAK?

1/1

Afrodiziake že od nekdaj uporabljamo za povečanje užitka in prijetnejše spolne odnose. Vendar ima vsak drugačen učinek in lahko se zgodi, da želenega učinka enostavno ne bo. Učinkoviti so lahko tako sintetični kot naravni stimulansi.

  • Ana, urednica na Ceneje.si
  • Čas branja: 5 min


Kazalo

  1. Vrste afrodiziakov
  2. Kaj je treba upoštevati pri izbiri afrodiziaka?
  3. Kaj pa afrodiziaki v hrani?
  4. Drugi pripomočki
  5. Pogosto zastavljena vprašanja
     
Čeprav večina afrodiziakov povzroča zanemarljive stranske učinke, priporočamo, da vedno prebereš navodila za uporabo. Še posebej bodi pozoren, če z njimi jemlješ druga zdravila.


1. Vrste afrodiziakov

Tablete

Tablete so lahko naravne ali sintetične. Pri moških skrbijo predvsem za podaljšanje erekcije, pri ženskah pa izboljšujejo libido oziroma olajšajo doseganje orgazma. Priporočljivo je dolgotrajno uživanje v nekaj tednih, saj imajo ob enkratni uporabi običajno precej šibek učinek.

 

  • Izboljšajo spolno zmogljivost, strast ali plodnost
  • Na voljo v moški, ženski in unisex različici
  • Najboljše rezultate dosežemo z dolgotrajno (ali vsaj srednjeročno dolgo) uporabo

 

Poppersi

Popperji so stekleničke s kemikalijami, ki ob vdihavanju povzročijo občutek sreče in poleg tega sproščajo gladke mišice v analnem in vaginalnem predelu. Poleg pozitivnih učinkov imajo lahko tudi neprijetne stranske učinke, kot sta padec krvnega tlaka in občutek omedlevice.

 

  • Povzročajo trenuten, a kratkotrajen občutek evforije in navdušenja
  • Primerni predvsem za prakticiranje analnega seksa
  • Niso priporočljivi za dolgotrajno uporabo

 

Pozor, poperji imajo močno kemično sestavo in so zdravju nevarni. Bodi previden in natančno preberi uporabniški priročnik.

 

Kreme

Kreme se proizvajajo v več različicah. Moški jih lahko uporabljajo za izboljšanje erekcije in ohranjanje vrhunca. Ženske pa za boljšo prekrvavitev intimnih predelov in zožitev vhoda v porodni kanal. Pogoste so tudi uniseks kreme, ki jih partnerja lahko uporabljata za medsebojno stimulacijo.

 

  • Pri moških se uporablja predvsem za boljšo erekcijo in odložitev ejakulacije
  • Pri ženskah služi tudi za krepitev dojk in povečanje občutljivosti klitorisa
  • Nanesi jo tik pred spolnim odnosom

Praški

Prah je priljubljena oblika naravnega afrodiziaka. Najljubša je rdeča maca, korenovka iz Andov, katere uporaba poveča željo po seksu, a tudi razstrupi telo.

 

  • Prehranska dopolnila, ki vodijo do povečanja spolne želje in strasti.
  • Idealna za ljubitelje naravnih formulacij
  • Prispeva k dobremu telesnemu in duševnemu zdravju

 

Španska muha

Španska mušnica je med najstarejšimi in najbolj dokazanimi poživili. Delujejo skoraj takoj, zato jih je priporočljivo zaužiti tik pred spolnim odnosom. Samo kaneš nekaj kapljic pod jezik ali pa zmešaj v pijačo in popij.

 

  • Kapljice, ki povečajo poželenje in doživljanje sseksa
  • Primerne za moške in ženske
  • Pri moških lahko izboljšajo tudi število in kakovost semenčic

Balzami

V svojem bistvu so balzami zelo podobni afrodiziačnim gelom za moške. Uporabljajo se za izboljšanje prekrvavitve penisa in stimulacijo gladkih mišic. Zagotovo svoje mesto najdejo tudi med erotično masažo.

 

  • Stimulativni pripravki za izboljšanje spolnosti pri moških
  • Pogosto 100% naravna sestava
  • Nanese se neposredno na penis

Olja

Olja so nežna različica afrodiziakov, ki polepšajo intimne trenutke s partnerjem. Ni nujno, da jih uporabljamo neposredno med seksom – primerna so tudi za masažo in božanje, ne glede na to, ali gre za  uvod v seks ali ne.

 

  • Olja so še posebej primerna za masažo intimnih in drugih delov telesa
  • Naravna sestava obogatena z dišavo
  • Pusti topel pekoč ali zbadajoč občutek

 

 

2. Kaj je treba upoštevati pri izbiri afrodiziaka?

Znesek

Izberi glede na trenutno spolno aktivnost in trajanje uporabe. Nekateri pripravki (npr. tablete za izboljšanje erekcije) za največji učinek zahtevajo dolgotrajno uporabo, zato je dobro imeti večjo zalogo. Če še vedno eksperimentiraš z novimi vrstami, je bolje, da začneš z manjšim poskusnim paketom.

Učinek, ki ga želiš doseči

Izberi glede na to, kdo bo uporabljal afrodiziak. Veliko število pripravkov je univerzalnih za vse spole - t.i uniseks. Na splošno povečujejo željo po seksu ali pa so pripravki, ki jih lahko oba partnerja uporabljata med seksom, kot so masažni in stimulacijski geli.

Afrodiziakov ne uporabljajo samo ljudje, ki se borijo s spolnimi motnjami. Pravzaprav so lahko orodje vsakomur za boljši in daljši seks z intenzivnejšim orgazmom. Povečujejo splošno vznemirjenost in prispevajo k strasti, s katero lahko izpopolniš seks ne samo zase, ampak tudi za svojega partnerja 

Na trgu je veliko izdelkov, od kemičnih pripravkov do naravnih olj in vsi niso enako učinkoviti. Zato je možno, da nekatere vrste preprosto ne bodo po tvojem okusu. Tudi trajanje uporabe je spremenljivo. Medtem ko stimulacijski geli delujejo skoraj takoj, tablete za erektilno disfunkcijo trajajo več tednov, preden zares začnejo delovati.

Torej izbiraj predvsem glede na trenutno spolno aktivnost in seveda glede na učinke, ki jih želiš doseči.

 

3. Kaj pa afrodiziaki v hrani?

Številni razpoložljivi afrodiziaki so narejeni iz naravnih sestavin, večinoma prahu eksotičnih rastlin. Če pa se želiš stimulirati z navadnimi živili, je tudi to mogoče, le z nekoliko omejenim učinkom.

Znana poživila so kakovostna temna čokolada, ingver ali rdeče vino. Posežeeš lahko tudi po mangu, granatnem jabolku, špargljih, goji jagodah, vaniliji, čiliju ali sladkem korenu. Kar zadeva hrano, naj bo seveda vse zmerno, pred skupnim druženjem pa se ne smete prenajedati v upanju, da bo doživetje intenzivnejše.

4. Drugi pripomočki

Intimni trenutki s partnerjem naj bodo brezhibni. Ne glede na to, ali rad preizkušaše nove stvari v postelji ali se držiše klasike, nekaterih dodatkov ne gre izpustiti:

 

5. Pogosto zastavljena vprašanja

Kdo ne sme uporabljati afrodiziakov?

  • Večina afrodiziakov spada med prehranska dopolnila in so zato zdravju neškodljivi. Kljub temu ne škodi biti pozoren na možne stranske učinke pri njihovem uživanju.
  • Nasploh naj bodo še posebej previdni ljudje z visokim krvnim tlakom, nosečnice in doječe matere ter srčni bolniki.
  • Navodila na embalaži obveščajo o varnosti vsakega izdelka – obvezno jih preberi pred prvo uporabo.


Kako varno kupiti afrodiziak?

  • Čeprav so afrodiziaki večinoma varni, so to pripravki, ki vplivajo na vaše fizično in duševno stanje. Zato je priporočljivo nakupovati le v preverjenih e-trgovinah in slediti ocenam uporabnikov.
  • Izbira afrodiziakov je bogata, zato se raje izogibaj nakupu nepreverjenih ali dvomljivih izdelkov s pretirano blagodejnimi učinki. Sumljivo nizka cena je tudi lahko opozorilo.
     

Poglej afrodiziake na Ceneje.si »

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka