Nakup in uporabnost ročnih ur

6. 12. 2011 11:33:15

Ročne ure so bile včasih skoraj obvezne, nosili pa so jih tako mladi kot stari, saj je bil to skoraj edini način za spremljanje časa. Danes se ročne ure zelo redko uporabljajo, njihovo osnovno funkcijo so prevzeli predvsem mobiteli, ki nam vedno omogočajo pridobitev informacije o času, zato ročne ure niso več potrebne.

Danes lahko rečemo, da je ročna ura le še modni dodatek, ki lahko krasi tako moško kot žensko roko. Moška ura in ženska ura je tudi odlična ideja za darilo vašim najbližjim. Prednost, ki govori v prid nakupu ročne ure kot darilu je ta, da pred nakupom ne potrebujemo nobene informacije o obdarovancu ali obdarovanki, saj bo skoraj vsaka ročna ura ustrezala velikosti skoraj vsake roke.

Moška ura in ženska ura ima lahko različne funkcije, ki nas lahko prepričajo v nakup. Predvsem so pomembne tiste funkcije, ki nam jih ne nudijo druge naprave, npr. mobiteli. Merjenje časa (štoparica) in merjenje srčnega utripa sta le dve lastnosti, ki lahko dodajo vrednost in uporabnost neke ročne ure.

Ročna ura pa je danes večkrat le prestižnega značaja, nek statusni simbol v družbi. Tako moška ura kot ženska ura predstavlja nek okras in ima podobno funkcijo kot nakit. Cena ročne ure lahko dosega vrtoglavo vrednost, če izberemo katerega izmed svetovno znanih proizvajalcev, med katerimi prevladujejo predvsem Švicarji.

Pred nakupom ročne ure predvsem dobro raziščite tržišče, saj lahko v nekaterih trgovinah kupite popolnoma enako ročno uro po precej nižji ali višji ceni. Trgovska marža in pa možnost dobave po ugodnejših pogojih določa prodajno ceno, zato se le-ta večinoma razlikuje med trgovinami, ne glede na to, da so vsi ostali pogoji enaki. Če opazite, da nekje prodajajo popolnoma enako moško ali žensko uro, po drugačni, višji ali nižji ceni, se lahko upravičeno vprašate tudi o tem, če so res vsi pogoji enaki ali je kakšen podatek skrit. Podaljšana garancija, garancija ob udarcih in ostale lastnosti, so lahko skrite v prodajni ceni in jih ob prvem vtisu niti ne opazimo.

Pri sumljivo nižjih cenah pa moramo biti pozorni, saj se na trgu pojavlja veliko ponaredkov, ki se po zgledu povsem približajo originalnim uram. Nevarnost, da naletimo na ponaredke je prisotna predvsem na potovanjih, če obiskujemo kakšne bolj eksotične kraje, kjer prodaja takšnih ponaredkov ni zakonsko onemogočena oz. prepovedana. Tudi v domačih krajih vas lahko prevarajo, predvsem če kupujete pri neprijavljenih in nepreverjenih prodajalcih.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba