Supermarket
NASVET Kolesarstvo
25. 05. 2022 08:34:24

KAM S KOLESI PO SLOVENIJI?

1/1

Slovenci imamo šport v krvi. To drži, kajne? Sploh ob idealnih temperaturah, ki kar vabijo, da se odpravimo v naravo in prepustimo športanju na prostem. Naklonjeni smo tako tradicionalni športni opremi, kot tudi novostim in tehnološko naprednejšim izdelkom, ki jih lahko uporabljamo pri aktivnostih. Na Ceneje.si opažamo, da se povpraševanje potrošnikov po tovrstni športni opremi v zadnjih letih konstantno vzpenja. 

  • Monika, Content in PR strokovnjakinja na Ceneje.si
  • Čas branja: 2 min

 

Kazalo

  1. Na kolo za zdravo telo
  2. Brez pametne ure ne gre
  3. Top 3 ideje za vikend izlet

 

Na kolo za zdravo telo

Moški med športno aktivnostjo gleda na svojo Apple pametno uro.

Ali pa na takšna ali drugačna kolesa, kot so rolerji, cestna, gorska in električna kolesa ter električni skiroji. Najdeš med njimi svojega favorita? 

Glede na zanimanje lahko rečemo, da bo od meseca junija pa vse do konca poletja rolalo veliko Slovencev. Povpraševanje je ta trenutek na vrhu in bo tudi ostalo na nadpovprečni ravni.

Pri kolesarjih je zanimanje drugačno - gorske kolesarje v hrib zvabi že prvo spomladansko sonce, medtem ko cestna kolesa pozornost spletnih kupcev pritegnejo predvsem v poletnih mesecih.

Kako pa je z električnimi kolesi in skiroji, ki so v zadnjem obdobju preplavili naše ulice? Povpraševanje po električnih kolesih in skirojih je precej bolj konstantno preko celega leta. Zanimanje vrh doseže poleti, pri čemer povpraševanje po električnih kolesih v avgustu še enkrat preseže letnega.

Še ne veš, kako izbrati najboljše kolo zase? Preberi si naš vodič za nakup kolesa. Če te zanimajo tehnološko naprednejša kolesa, pa preberi vodič za izbiro električnega kolesa.

Brez pametne ure ne gre

Pametne ure so postale pravi “must-have” gadget, saj omogočajo številne napredne funkcije. Veliko povečanje povpraševanja potrošnikov po pametnih urah je mogoče pripisati vse višji stopnji športne aktivnosti Slovencev in navdušenjem nad tehnološko dovršenimi izdelki.

Na Ceneje.si zaznavamo vsakoletni prvi dvig povpraševanja po pametnih urah spomladi, ko se ljudje začnejo gibati na prostem. Drugi porast je mogoče opaziti konec poletja ter v prvih jesenskih mesecih, najvišji vrh pa med novembrom (ideja za darilo) in februarjem, ko povpraševanje skoraj dvakrat preseže letno povprečje povpraševanja.

Za lažji izbor smo zate pripravili vodič za nakup pametne ure.

Top 3 ideje za vikend izlet 

Zate smo pripravili tri ideje za vikend izlet v naravo, med katerimi boš zagotovo našel/-a tisto pravo zase. Gre za čudovite kolesarske poti, ki jih lahko prevoziš tudi z rolerji ali pa električnim skirojem. 

Kranjska Gora

Samotna klopica obdana z gozdom.

Kranjska Gora nudi eno najlepše urejenih kolesarskih poti v Sloveniji. Začne se že na Jesenicah in se nadaljuje skozi Mojstrano, Gozd Martuljek, Kranjsko Goro (tam se lahko ohladiš v jezeru Jasna) in Rateče. Skupaj lahko prevoziš kar 100 kilometrov.

Od Kopra do Pirana

Zračni pogled na Piran.

Čudovita kolesarska pot na Primorskem, kjer si lahko med potjo ogledaš naša obmorska mesta in uživaš v kepici sladoleda, je pot od Kopra do Pirana. Eden izmed bolj zanimivih delov bo vsekakor vožnja skozi več kot 500 metrov dolg predor Valeta med Strunjanom in Portorožem.

Po Ljubljani

Vožnja s turistično ladjico po Ljubljanici.

Ljubljana nudi urejene kolesarske poti, tudi za družine in začetnike. Predlagamo ti Pot spominov in tovarištva, na kateri boš z vožnjo preko hriba Golovec pošteno pospešil/-a srčni utrip. 

Prijetno športanje!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka