Izbira smučarskih oblačil

25. 11. 2011 13:54:35

Začenja se sezona zimskih športov, med katerimi je vsekakor najbolj priljubljeno smučanje, pri katerem ni pomembna le dobra telesna pripravljenost in dobre smuči, ampak tudi primerna smučarska oblačila, ki morajo biti izdelana iz materialov, ki so nepremočljiva in se hitro sušijo.

Smučarska oblačila so bistveni del opreme saj smučanje brez njih ni mogoče, z njimi pa je lahko veliko bolj prijetno. Danes so smučarska oblačila oblikovana po zadnjih modnih trendih in jih imamo na izbiro v številnih kombinacijah ter so izdelana iz najnovejših in kvalitetnih materialov. Pomembno je, da se v njih udobno počutite ter se lahko prosto gibate. Glavni namen smučarskih oblačil je, da vas ščitijo pred mrazom in vlago ter so zračna, sicer pa morate upoštevati pravilo 3-slojnega oblačenja. Kot prvo je termo spodnje perilo, ki vas greje, sledi plast oblačil, ki jih lahko tudi pripnete na bundo ter zgornja in obenem najbolj pomembna plast, ki jo sestavljajo smučarske hlače, smučarska jakna in smučarske rokavice. Ta plast je namenjena temu, da zadržuje vodo in je zračna, saj boste le tako lahko kos vsem vremenskim razmeram.

Smučarska oblačila so lahko precej draga, a pri nakupovanju ne smete gledati le na ceno, ampak biti pozorni tudi na kvaliteto. To nam pokaže nepremočljivost materialov in kako oblačila regulirajo toploto. Smučarske hlače pred nakupom obvezno pomerite, saj se vam morajo popolnoma prilegati in vas pri gibanju ne smejo ovirati, enako velja za smučarsko jakno, ki mora imeti poleg zunanjih tudi notranje žepe, ki ne premočijo in v katerih bodo vaši osebni predmeti varno na suhem. Smučarska jakna, ki ima kapuco je zelo pomembna, ker vas bo zaščitila pred snežnimi meteži, smučarske rokavice pa bodo pred mrazom zaščitile roke. Najbolj kvalitetne smučarske rokavice so tiste, ki so izdelane iz usnja in iz materialov, ki se ob morebitnem padcu ne bodo poškodovali. Smučarska oblačila lahko kupite v 3-delnem kompletu ali pa vsak kos posebej.

Ponudba smučarskih oblačil je danes zelo pestra in vedno bolj v koraku z modnim smernicami. Tako boste modni tudi na smučišču. Smučarske hlače in smučarske jakne lahko kombinirate v različnih barvah, vzorcih, nekatere pa imajo celo razne dodatke iz krzna ali v obliki našitkov.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba