Čitalci kartic so priročen pripomoček

25. 11. 2011 12:51:56

Čitalci kartic so odličen pripomoček za vse, ki želite svoje fotografije prenašati na osebne računalnike, saj vam precej olajša delo. Čitalci kartic morajo biti praktični in omogočati povezavo z računalnikom preko USB priklopa, pomembno pa je tudi to, da podpirajo tisto kartico, ki jo imate, saj vam v nasprotnem primeru ne bodo prav nič koristili. Obstajajo tudi univerzalni čitalci kartic in lahko se odločite tudi, da kupite takšen čitalec kartic.

Čitalec kartic imenujemo tudi čitalec spominskih kartic ali čitalec pametnih kartic, tako da v primeru, da opazite takšno ime, se zavedajte, da gre za popolnoma enako stvar. Čitalec kartic oz. čitalec pametnih kartic, čitalec spominskih kartic lahko kupite v skoraj vsaki malo bolje založeni prodajalni s foto opremo.

Čitalci kartic se prodajajo tudi na internetu. Dejansko obstaja kar nekaj spletnih trgovin, ki vam omogočajo nakup takšnih in drugačnih čitalcev. Pri spletnem nakupu bodite pozorni predvsem na to, če je določen čitalec spominskih kartic na zalogi.

Za čitalec pametnih kartic in nakup čitalca se navadno odločate v zadnjem hipu, saj nanj sploh ne pomislite, če ga ne potrebujete. Tako se lahko zgodi, da boste želeli kupiti čitalec kartic pred potovanjem, ki bo nastopilo že čez nekaj dni. Pri nakupu na internetu bodite pozorni in izberite le tiste artikle, ki so na zalogi. Po nakupu oz. naročilu pa še dodatno preverite, če so izbrani čitalci kartic na voljo, saj bodo le v tem primeru prišli do vas še pravočasno.

Vedno se ob nakupu pozanimajte tudi o garancijskem obdobju ter o tem, kakšen poškodbe določena garancija krije, saj je lahko cena nekega čitalca kartic višja, a je prav zaradi daljše garancijske dobe ali več različnih poškodb, ki so zavarovane na takšen način, nakup dražjega čitalca kartic bolj pametno.

Za čitalec kartic boste odšteli le nekaj evrov in mogoče se vam to ne zdi smiselno, saj lahko vaš fotoaparat, telefon ali neko drugo napravo, ki vsebuje spominsko kartico, tudi brez čitalca povežete na računalnik, tv … Prav zaradi nizke cene je takšen nakup gotovo smiseln, saj bo vaše delo in prenos datotek na druge naprave precej olajšan.

Če v to ne verjamete, si lahko pred nakupom izposodite čitalec kartic, seveda, če poznate koga, ki bi vam ga bil pripravljen izposoditi in lahko ste prepričani, da boste hitro kupili lastnega.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba