Otroška knjiga je odlično darilo

24. 11. 2011 13:02:04

Ob nakupu otroške knjige moramo biti pozorni predvsem na starost otroka. Različne starostne skupine otrok se bodo navduševale nad različnimi vrstami knjig. Kot starši se z otroki veliko ukvarjamo in vemo, katere knjige so jim zanimive ter s katerimi razvijajo svoje znanje, precej težje pa je izbrati prave otroške knjige, knjigice, pravljice za otroke in knjige za otroke če kupujemo za nekoga drugega.

Za tiste najmlajše je najbolje kupiti takšne otroške knjige, kjer je besedila zelo malo ter zelo veliko velikih slik. Takšne otroške knjige so primerne, da se začne otrok spoznavati s svetom knjig iz njih pa se lahko tudi veliko naučit. Takšne knjige za otroke pomagajo pri hitrejšem učenju živali, stvari in predmetov, tudi učenje barv bo s pomočjo takšne knjigice lažje in hitrejše.

Takšna knjiga za otroke bo torej primerno darilo, če se odpravite na obisk k nekomu, ki ima še čisto majhnega otroka. Primerno darilo bo to tudi za nosečnico, saj bo lahko že čez nekaj mesecev uporabila takšne knjigice. Če se ne spoznate na otroke ter ne veste, kaj bi mu lahko podarili, bo nakup takšne otroške knjige odlična odločitev, saj skoraj ne morete zgrešiti. Veliko težji je nakup otroških oblačil, saj če nimate svojih otrok, zelo težko prepoznate pravilno konfekcijsko številko. Ocene oblačil po starosti otroka pa so zelo približne, saj se otroci po velikosti in teži precej razlikujejo že v prvih mesecih in hitro se zgodi, da neko obleko, ki je sicer namenjena leto dni starim otrokom, nosi že otrok pri nekaj mesecih. Takšno otroško knjigo lahko podarite vedno, če je otrok mlajši od dveh let, pa tudi malo starejši jih bodo z veseljem pregledovali.

Pravljice za otroke ne bodo primerne za zgoraj opisano starostno skupino, saj bodo dve leti stari otroci zelo težko mirno poslušali pravljice. Tudi pred spanjem jih verjetno vaše godrnjanje ne bo kaj preveč zanimalo, saj imajo še vse preveč sveta za raziskati. Pravljice za otroke bodo odlično darilo za malo večje, ki že radi poslušajo pravljice pred spanjem. Odlično darilo pa bodo takšne knjige tudi za tiste, ki že sami berejo.

Vse te knjige lahko kupite v različnih prodajalnah, najbolje pa bodo z njimi založeni v knjigarnah in papirnicah. Tako da, če poznate starost otroka, bo nakup knjige lahko odlično darilo in popestritev. Tudi izbira različnih knjig je ogromna in težko se bo zgodilo, da bi ravno tisto knjigo, ki ste jo izbrali vi, otrok že imel med svojo zbirko knjig.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba