NASVET Avto Oprema
15. 10. 2025 14:47:32

TEST ZIMSKIH PNEVMATIK

1/1

Letošnja jesen nam je prinesla visoke temperature, ki so poskrbele, da lastniki avtomobilov niti ne razmišljamo o menjavi pnevmatik. Ne glede na trenutne razmere pa se nam nizke temperature nezadržno bližajo in z njimi tudi 11. november - zakonsko določen datum za zamenjavo letnih pnevmatik z zimskimi. Nihče ne ve kakšno vreme nam prinaša letošnja zima in prav zato moramo biti pozorni na to, da nam bodo izbrane zimske pnevmatike odlične služile v vseh vremenskih razmerah.

Proizvajalci zimskih pnevmatik se pred izdelavo novih modelov zimskih pnevmatik vedno znajdejo pred zahtevno nalogo, saj že najmanjša odstopanja pri določenih vremenskih razmerah lahko pomenijo razliko med življenjem in smrtjo. Da bo tvoja izbira zimskih gum enostavna naloga, smo ti pripravili povzetek letošnjega AMZS testa zimskih pnevmatik, ki je na testnih terenih ocenil 28 različnih zimskih pnevmatik. Predlagamo ti, da si pred nakupom natančno ogledaš rezultate, saj so razlike več kot očitne.

Vsakoletni testi AMZS, ki so opravljeni v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi (npr. nemški ADAC), vsako leto dokažejo, da je težko ustvariti pnevmatiko, ki bi bila odlična na vseh podlagah in v vseh vremenskih razmerah: na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu in na ledu. Ugotoviti je potrebno tudi glasnost posamezne pnevmatike, njihovo obrabo, število kilometrov, ki jih lahko prevozijo in hkrati natančno izmeriti porabo goriva pri posameznem modelu pnevmatike. Nobena pnevmatika ne more biti odlična v vseh razmerah, najbolje pa so ocenjene tiste pnevmatike, ki so na vseh podlagah približno enako dobre in tako tvorijo odlično skupno oceno. 

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka