Komentarji

Pred 1 mesecem

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501 FHTX

Non stop se kvari

Pred 8 meseci

ELICA kuhinjska napa SHIRE BL/A/60

ELICA kuhinjska napa SHIRE BL/A/60

Učinkovita napa, vendar absolutno preglasna za običajno gospodinjstvo (na 1. stopnji tako glasna, kot druge nape na stopnji 3.)

Pred 1 letom

CANDY vgradna pečica FCP 825 XL

CANDY vgradna pečica FCP 825 XL

V primerjavi ni ista pečica...ena ima wifi upravljanja, druga pa ne

Nakup kuhinje in gospodinjskih aparatov

23. 11. 2011 14:55:24

Pri nakupu kuhinje se boste odločali oz. boste izbirali gospodinjske aparate in leseni del. Tudi miza in stol je lahko del kuhinje in tudi to potrebujemo, da bo naša nova kuhinja popolna. Med največje ponudnike kuhinj pri nas lahko uvrstimo Gorenje kuhinje, kuhinje Svea …

Posebna pozornost in previdnost pri nakupu kuhinje je potrebna zato,  ker gre za pohištvo, ki ga bomo uporabljali kar nekaj let. Poleg tega se v kuhinji in jedilnici zadržujemo vsak dan in pomembno je, da nam je tako pohištvo kuhinje kot vsak kuhinjski aparat všeč.

Tako kot pri nakupu vsake druge stvari, tudi pri nakupu kuhinje velja, da višja kot je cena boljša bo kvaliteta in dlje časa bo kuhinja obdržala svoj sijaj. Za kvalitetne kuhinje, kuhinje Gorenje, Svea in druge priznane blagovne znamke, boste odšteli nekaj tisočakov za leseni del in še nekaj za kuhinjske aparate.

Pri lesenem delu kuhinje Gorenje, Svea in katere druge potrebujemo omare, pult, stol oz. več stolov in mizo. Leseni del kuhinje lahko kombiniramo z različnimi barvami, ki se lepo usklajujejo med seboj in se uskladijo tudi z drugimi barvami v kuhinji. Stol oz. stole in mizo lahko tudi barvno uskladimo, tako da se bo ujemala z lesenim delom kuhinje.

Izbira gospodinjskih aparatov bo še bolj naporna kot izbira lesenega dela kuhinje. Pri gospodinjskih aparatih poznamo veliko različnih lastnosti, ki ločijo dobre aparate od slabih in laik se težko spozna na vse te stvari. Ravno zaradi tega je v vsaki trgovini, kjer prodajajo gospodinjske aparate pomembno, da nam pomaga izurjena oseba, ki dobro pozna prednosti in slabosti določenega aparata.

Med gospodinjske aparate, ki jih najdemo v vsaki kuhinji spadajo pečice, pomivalni stroji, hladilniki in kuhalne plošče. Ko kupujemo pečico lahko izberemo takšno, ki se sama očisti, kar je zadnji dosežek oz. iznajdba pri pečicah. Zaradi tega je tudi cena pečice lahko precej višja in posledično bo dražja celotna kuhinja. Med kuhalnimi ploščami so vse bolj priljubljene indukcijske kuhalne plošče, ki omogočajo pripravo hrane na še hitrejši in bolj ekonomičen način. Cena indukcijske kuhalne plošče bo višja, a razlika bo pri nakupu celotne kuhinje skoraj neopazna, prihranek pri energiji pa bo trajal več let. Največja slabost indukcijskih kuhalnih plošč je v tem, da boste verjetno morali zamenjati vse lonce, ponve in druge posode, saj v primeru, da le-te niso železne, pečica ne bo delovala.

Pri izbiri hladilnika za vašo kuhinjo boste pozorni predvsem na prostor, ki ga imate na voljo ter to, koliko prostora potrebujete, da bi vse potrebno shranili v hladilniku. Pri nakupu vseh aparatov za vašo kuhinjo pa bodite pozorni tudi na energijski razred, saj bo v primeru varčnih aparatov precej nižji tudi vaš račun za elektriko.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba