Risanke so lahko zabavne in poučne

23. 11. 2011 14:23:25

Risanke so odličen način, da svoje otroke zaposlite za nekaj časa, lahko pa jih s pomočjo njih tudi česa naučite. So del odraščanja vsakega malčka in naj bo risanka dobra ali slaba, iz nje se bo nekaj naučil. Risanke za otroke so namreč lahko zabavne in poučne hkrati ter vašega malčka naučijo med drugim tudi osnov življenja na našem planetu!

Jutra in večeri so del dneva, ki so rezervirani za otroke, saj je takrat čas risank. Ker so otroci zelo radovedna in  dovzetna bitja, ki ves čas opazujejo kaj se dogaja okoli njih, moramo paziti kakšne risanke jim dovolimo gledati. Risanka ne sme vsebovati nasilja, saj so raziskave pokazale, da imajo otroci, ki gledajo takšne risanke več možnosti, da postanejo neposlušni in agresivni. Vzgojne risanke so tako odličen način za spoznavanje novih stvari, saj je risanka bila in vedno bo del vsakega otroštva.  S pomočjo fantazijskih likov, junakov in neverjetnih dogodivščin, risanke posredujejo nauke in vrednote, ki jih otroci hitro povzamejo.

Ker so slovenske risanke zelo redke, so med najbolj priljubljenimi sinhronizirane risanke, ki jih obstaja prava zakladnica. Risanka je lahko kratka in traja le nekaj minut lahko pa je tudi celovečerna risanka, najbolj pomembno pa je, da je risanka za otroke zabavna in zanimiva. Medtem, ko je za mlajše otroke najbolj primerna risanka z veliko barvami in zabavnimi liki ter je preprosta, da jo bo lahko razumel, pa starejši otroci uživajo tudi že v malo bolj poučnih risankah, ki pa morajo biti hkrati tudi smešne, da pritegnejo njihovo pozornost. Risanke, ki niso sinhronizirane in imajo podnapise so lahko super izbira, da  otroci vadijo branje ter se obenem naučijo tujega jezika. Disneyeve risanke bodo vedno ene izmed najlepših, trenutno najbolj priljubljena risanka za najmlajše pa je vsekakor Nodi.

Splet je eden od virov na katerem lahko najdete primerne risanke za svoje malčke, pa naj gre za tuje ali slovenske risanke. Izposodite si jih lahko tudi v knjižnici, jih kupite v trgovini kot dvd ali pa jih vaši otroci gledajo na televiziji. Celovečerne risanke se velikokrat predvajajo tudi v kinematografih in največkrat lahko izbirate med ogledom sinhronizirane ali tuje risanke. Risanke za otroke vam dajo možnost, da si po napornem dnevu lahko privoščite nekaj časa zase in uživate v miru, medtem ko bo vaš otrok užival v domišljijskem svetu. Ne smemo pa pozabiti, da je najbolj dragocen čas tisti, ki ga z njimi preživimo mi!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba