Prednosti sušilnih strojev

21. 11. 2011 19:56:02

Perilo, ki ga sušimo na zraku ima sicer to prednost, da ne zahteva električne energije, toda s časom bo zaradi sušenja na soncu perilo obledelo, na vrvi se oblačila raztegnejo in ker je zmečkano imate več dela z likanjem. Sušilni stroj pa perilo osuši v zelo kratkem času, ga ne zmečka ter ohrani njegovo prvotno barvo in obliko.

image

Sušilni stroji se delijo na kondenzacijske in odzračevalne sušilne stroje, za katere boste odšteli malo manj denarja, toda paro je pri njih treba odvajati na prosto ali v zračnik. Najbolj priljubljeni so zato kondenzacijski sušilni stroji, ki jih je treba pred uporabo le priklopiti na elektriko, para pa se nabira v posodi, ki jo, ko je polna, odstranimo s stroja in izpraznimo v umivalnik. Razmislite lahko tudi o nakupu sušilnega stroja s toplotno črpalko, ki ne le da porabi manj energije, ampak zaradi skoraj 20 stopinj Celzija nižje temperature, suši bolj nežno in je primeren za občutljive vrste blaga.

Sušilni stroji imajo največkrat enako zmogljivost kot pralni in naenkrat lahko posušijo od 6 do 9 kilogramov perila. Za manjše prostore so primerni tisti, ki jih lahko pritrdite kar na steno in imajo zmogljivost sušenja 3,4 kilograme. Najnovejši sušilni stroji pri delovanju uporabljajo senzorsko sušenje perila. Funkcije se delijo na zelo suho, suho za likanje in suho za v omaro. Sušilni stroj ima lahko tudi zaslon, ki je številčni ali pa tekstovni in na katerem spremljate vse njegove funkcije. Dobra lastnost je zvočni signal, ki vam sporoči kdaj je sušenje končano ali pa vas opozori na morebitne napake delovanja. Nekateri sušilni stroji imajo opcijo košare, ki jo namestite v boben in se med sušenjem ne vrti.

Če bi radi imeli dva v enem, so na voljo pralno sušilni stroji, ki pa so dobra izbira le v primeru pomanjkanja prostora, saj so energetsko zelo potratni. Pralno sušilni stroj je dolgoročna slaba naložba in je namenjen le občasni uporabi sušenja perila, ne pa vsakodnevni. Medtem ko lahko opere med 5 in 7 kilogramov perila, pa je zmogljivost sušenja nižja in se giblje med 3 in 5 kilogrami. Priporočljive lastnosti, ki jih mora imeti pralno sušilni stroj je število vrtljajev ožemanja, ki se največkrat giblje okoli 1200 na minuto, poseben boben, ki poskrbi za nežno pranje perila, senzorsko sušenje perila, tekstovni zaslon z informacijami ter invertni elektromotor, ki je tišji in ima daljši rok uporabe.

Candy sušilni stroj vam nudi vse kar potrebujete v enem aparatu in nikoli več vam ne bo treba obešati perila. Perilo bo čisto, svežega vonja in ga ne bo treba likati. Candy sušilni stroj je varčen in okolju prijazen, izbirate pa lahko tudi med modeli, ki so več kot primerni za majhne prostore in imajo zgornje polnjenje perila. Modernih oblik in z veliko odprtino za vrata je Candy sušilni stroj eden izmed najbolj priljubljenih na trgu.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka