Poker oprema - obvezna oprema vsakega pravega pokeraša

21. 11. 2011 09:32:45

Poker je ena izmed najbolj razširjenih iger s kartami na svetu in vsak strasten pokeraš potrebuje tudi poker opremo med katero spadajo poker karte, poker miza in seveda žetoni.  Poker oprema mora biti kakovostna, ker je potem tudi igranje pokra veliko večji užitek.

Poker žetone v osnovi delimo na označene, ki imajo že določeno vrednost in neoznačene, ki jim je vrednost treba še določiti. Žetoni obstajajo v treh vrstah, in sicer lahko izbirate med plastičnimi poker žetoni, diamond in glinenimi poker žetoni. Plastični poker žetoni obstajajo v rdeči, beli in modri barvi ter so težki približno 2 grama. So najcenejši, težava pri njihovi uporabi pa je predvsem v tem, da jih je težko zložiti in prešteti. Diamond poker žetoni so primerni za vse tiste, ki doma radi organizirate poker turnirje. Žetoni so težki med 6 do 9 gramov in so boljša izbira kot pa plastični. V tretjo skupino se uvrščajo glineni žetoni, ki so primerni za tiste, ki potrebujejo veliko žetonov. Njihova dobra lastnost je tudi ta, da nimajo kovinskih vložkov in so zaradi tega neslišni med zlaganjem. Poker žetone lahko shranite v posebne kovčke, ki so temu namenjeni in so ponavadi izdelani iz aluminija, v njih pa lahko shranite tudi do 500 žetonov. Nepogrešljivi so tudi nosilci žetonov.  Poker oprema vsebuje tudi poker mešalec in delilec kart, ki sta primerna zlasti za tiste, ki v igri še niso najbolj vešči, z njuno uporabo pa boste preprečili tudi prehitro obrabo kart.

Klasični poker se igra z osnovnim setom 52-ih poker kart, ki so lahko plastične ali plastificirane. Razlika med njimi je v kakovosti in vzdržljivosti, saj so karte prevlečene s plastiko v resnici poker karte iz papirja, ki imajo krajši rok uporabe. Že po enem ali dveh turnirjih bodo upognjene in raztrgane, zelo lahko pa jih je tudi označiti. Plastične poker karte pa vam lahko služijo tudi več let in če hočete igrati z dobrimi kartami, so te najboljša izbira. Njihov rok uporabe lahko podaljšate tudi tako, da jih ne izpostavljate vročemu soncu in jih hranite v suhem prostoru, nanje pa postavite utež, ki bo preprečila, da se bodo karte na robovih zvijale.

Samostojna poker miza je primerna predvsem za tiste, ki poker igrate zelo pogosto in večkrat organizirate poker turnirje, za vse, ki igrajo le občasno, pa so odlična izbira poker podloge. S pomočjo teh lahko vsaka površina hitro postane poker miza. Vsem poker začetnikom je na voljo tudi poker oprema v setu, ki vsebuje poker žetone in karte, priložena pa so tudi pravila igranja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba