Preveliki smučarski čevlji so nevarni

21. 11. 2011 09:13:35

Vas vabijo bele strmine in komaj čakate na začetek smučarske sezone? Imate vso potrebno opremo? Ste že preverili vse in pripravili opremo na sezono? So tudi smučarski čevlji oz. pancerji pripravljeni in čakajo na prvo smuko?

Večkrat pozabimo ravno na to, da so tudi smučarski čevlji obvezen del smučarske opreme, enako seveda tudi snowboard čevlji. Vse preveč pozornosti namenimo smučem in pozabimo še na ostale stvari, ki jih prav tako potrebujemo, če želimo uživati na belih strminah. Seveda so smučarski čevlji in snowboard čevlji na voljo tudi na vsakem smučišču in si jih lahko tam izposodite, a če smučate pogosto, bo takšno sposojanje lahko zelo drago, ko seštejete vse stroške in vsako izposojo na koncu smučarske sezone.

Smučarski čevlji oz. pancerji in tudi snowboard čevlji so lahko tudi nevarni. Največkrat smo za takšno nevarnost krivi sami, če se odločimo za nakup prevelikih ali nepreverjenih smučarskih čevljev, sumljivih blagovnih znamk. Preveliki smučarski čevlji oz. pancerji so nevarni prav zaradi tistega prostora, kjer se naša noga prosto giblje in ni učvrščena. Prav zaradi prostega gibanja je bolj izpostavljena možnosti zloma.

Največkrat se za nakup prevelikega smučarskega čevlja odločimo takrat, ko kupujemo smučarsko opremo našemu otroku. Razmišljamo o tem, da njegova noga še raste in bomo ob nakupu čevljev ravno pravšnje velikosti, ponovno kupovali smučarske čevlje naslednje leto. Zaradi tega hitro naredimo napako in kupimo večji čevelj, da bi ga otrok le lahko uporabljal vsaj dve smučarski sezoni, ob tem pa se niti ne zavedamo, da s takšnim dejanjem povečamo nevarnost in možnost poškodbe.

Smučarski čevlji Salomon so med bolj, če ne celo najbolj, prodajanimi čevlji pri nas, velik delež prodanih smučarskih čevljev pa dosežejo tudi na drugih trgih. Tudi smučarski čevlji Salomon morajo biti ravno pravšnje velikosti, saj vam kljub njihovi dobri prodaji in visoki kvaliteti teh smučarskih čevljev, te prednosti ne odpravijo tistih nevarnosti, ki jih povzročajo preveliki smučarski čevlji. Smučarski čevlji Salomon so na voljo v skoraj vsaki trgovini s smučarsko opremo in pancerji.

Pri nakupu smučarskih čevljev bodite torej pozorni na njihovo velikost ter na to, da vam niso preveliki. Vsekakor pa vas ne smejo niti tiščati, saj boste v njih preživeli več ur skupaj, včasih tudi cel dan, zato za njih raje plačajte nekoliko višjo ceno, da vam žulji ne pokvarijo sicer odlične rekreacije.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2019 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba