Komentarji

Pred 4 meseci

LOGITECH brezžična tipkovnica in miška MK330

LOGITECH brezžična tipkovnica in miška MK330

kurac od tipkovnice

Pred 5 leti

LOGITECH brezžična tipkovnica in miška MK330

LOGITECH brezžična tipkovnica in miška MK330

Pozor, prodajajo tipkovnico z nemškimi tipkami!!!

Pred 6 leti

LOGITECH tipkovnica cordless DESKTOP MK710

LOGITECH tipkovnica cordless DESKTOP MK710 + miška (SLO gravura), črna

Sem zelo zadovoljen, miška in tipkovnica imata odličen doseg, miška pa tudi odličo občutljivost… zadovoljen sem tudi s porabo. Imam že eno leto iste baterije noter, pa mi jih še ni bilo treba menjati, računalnik pa mam prižgan vsaj 7 ali 8 ur na dan

Tipkovnica in miška

18. 11. 2011 13:53:16

Ste tudi vi naveličani številnih kablov tipkovnice in miške okoli svojega računalnika? Potem je izbira brezžične tipkovnice in miške odlična poteza. Brezžična tipkovnica je postala zelo priljubljena zaradi svoje preproste uporabe in zmožnosti, da jo lahko uporabljamo tudi nekaj metrov od računalnika. Ker je izbira tipkovnic in mišk na trgu zelo pestra je potrebno nekaj znanja o tem, katera od njih je za vas najbolj primerna.

Razmislite kaj vam je bolj všeč, mehke tipke ali trde tipke, ki so bolj glasne? Želite na tipkovnici dodatne multimedijske tipke za bližnjice kot je pošta ali internet, ali so to samo dodatne funkcije, ki jih ne potrebujete? Tipkovnica je lahko na robovih zaobljena ali pa je pravokotne oblike, skratka možnosti je neomejeno. Ne pozabite, da brezžična tipkovnica in miška zahtevata tudi baterije, ki jih je treba zamenjati vsake štiri do šest mesecev.

Brezžična miška je zelo primerna za prenosnike kot tudi za klasične osebne računalnike, izberite pa tisto, ki bo najbolj odgovarjala vašim zahtevam. Izbirate lahko med laser in optično miško. Za boljšo natančnost in delovanje izberite laser, če pa imate raje nekoliko cenejšo miško, bo najboljša izbira optična. Najpogostejša brezžična miška se polni na docking oz. priključno postajo, medtem ko drugi uporabljajo baterije za enkratno uporabo. Razmislite kateri je najboljši vir energije za vas. Za optimalen nadzor nad vašo miško je pomembno tudi kakšna je podloga za miške. Za vse navdušence nad računalniškimi igrami je primerna podloga za miške iz gostih umetnih tkanin. Prevleka iz poliestra omogoča popolno drsenje miške po podlogi, izbirate pa lahko tudi med različnimi velikostmi. Odličen nadzor vam omogoča tudi podloga za miške, ki je prevlečena z mikrokristali,  ki omogočajo minimalno trenje med podlogo in miško, ter odličen občutek drsenja. Nekoliko bolj nevsakdanja je podloga z gelom na katerega, ob uporabi miške, naslonite zapestje in omogoča, da dolgotrajno delo za računalnikom ne povzroči utrujenosti ali bolečine v zapestju.

Čeprav gre razvoj v računalništvu s svetlobno hitrostjo, pa kot kaže slovenska tipkovnica še nekaj časa ne bo na voljo. Leta 2009 smo si namreč tudi Slovenci izborili mednarodno priznan standard za nacionalno razporeditev tipk. Bistvena novost tega je preselitev črk ć in đ na tretjo ter črk Ć in Đ na četrto raven alfanumeričnega dela tipkovnice ter prevod posebnih tipk kot je shift (dvig) ali enter (vnos). Slovenska tipkovnica naj bi omogočala pisanje besedil v jezikih večine članic EU in držav nekdanje Jugoslavije, nekatere tipke pa se znajo marsikomu zdeti nepregledne. Kdaj bo prava slovenska tipkovnica na voljo pa zaenkrat še ni znano!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba