Otroške knjige

16. 11. 2011 12:59:30

Dnevi so vedno krajši in jesen prehaja v zimo. To je odličen čas, da obogatite svojo knjižno zbirko z novimi otroškimi knjigami in pravljicami za otroke, ki bodo spodbudile domišljijo vaših malčkov in jih včasih uspavale drugič pa zbistrile. Knjigice so odličen način, da z otrokom preživite nekaj kakovostnega časa in mu pomagate vzljubiti knjige!

Otroške knjige so namenjene otrokom do približno 12. leta  in obstajajo že od 17. stoletja. Knjige za otroke lahko močno vplivajo na njegov bodoči uspeh in so lahko poučne in zabavne hkrati. Raziskave so pokazale, da so knjige za otroke odličen način za spodbujanje branja in njegove radovednosti. Zato priporočamo, da se po branju knjigice z njim pogovorite o sami zgodbi in pustite, da vam o njej postavlja vprašanja. Pravljice za otroke ga bodo popeljale v domišljijski svet, ki je poln nenavadnih bitij in v katerem je vse mogoče. Seveda pa ni vseeno kakšno knjigo izberemo. Bodite pozorni, da zgodba ni polna predsodkov.

Svetujemo vam, da z branjem knjigic začnete že zgodaj, in sicer so za dojenčke najbolj primerne kartonke, ki vsebujejo več slik kot pa besedila. Z njihovo pomočjo se bo vaš malček naučil tudi različne glasove, ki jih bo kasneje povezal s samimi predmeti in si hitreje zapomnil njihova imena. Polne čudovitih ilustracij so tudi slikanice, ki so primerne za otroke do petega leta starosti, med priljubljene otroške knjige pa se uvrščajo tudi pobarvanke, s pomočjo katerih bo lahko razvijal tudi svojo ustvarjalno plat. Pazite le, da ilustracije v njih ne bodo pretežke, saj se zna zgoditi, da bo sicer otrok hitro izgubil voljo do barvanja. Naj bodo preproste in zabavne!

Ko bo vaš otrok že malce večji pa so najboljša izbira klasične pravljice za otroke, ki ga bodo tolažile, razveselile in popeljale na krilih domišljije. Ker so otroci z vsakim letom bolj radovedni in zvedavi, so odlične otroške knjige tudi tiste, ki so malce bolj poučne. Tako jim na preprost in zabaven način lahko približamo spoznavanje kultur, živali, narave in rastlin ter ji naučimo pisanja.

Pri izbiri knjigic vam lahko pomagajo tudi prijatelji in sorodniki, ali pa se spomnite kakšne knjige ste brali vi, ko ste bili mlajši. Razmislite nad katerimi pravljičnimi liki je bil vaš malček najbolj navdušen v preteklosti in katere teme bi ga po vašem mnenju zlasti zanimale. Po pomoč se lahko obrnete tudi h knjižničarki, ki vam bo zagotovo znala svetovati pri izbiri primernih knjig za otroke!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba