Stvari, ki jih je dobro vedeti pred nakupom hladilnika

14. 11. 2011 22:08:26

Se odločate za nakup hladilnika? Ne veste na kaj morate biti pozorni, katere stvari so pomembne in na katere pasti morate paziti?

Ne skrbite, niste edini, ki se srečujete s to težavo, saj ima podobne probleme prav vsak, ki potrebuje nov hladilnik a se na njegove lastnosti ne spozna. Bolj prodajani hladilniki so vgradni hladilnik, hladilnik mini in ameriški hladilnik.

Zlasti ameriški hladilnik je vse bolj popularen tudi na našem trgu. Prednost tega hladilnika je predvsem v prostornosti in preglednosti, saj se vrata odprejo na obe strani in tako naredijo ameriški hladilnik še bolj uporaben.

Mini hladilnik je primeren za vse tiste, ki nimajo prostora za kakšen drugačen, večji hladilnik. Mini hladilnik je odlična izbira za študente, ki se sicer prehranjujejo s študentskimi boni in ne potrebujejo veliko prostora za shranjevanje hrane, pijače … Primeren je za kakšne pisarne, poslovne prostore in podobne stvari, kjer hranimo samo omejeno količino pijače. Takšen hladilnik ne pride v poštev za uporabo v družinske namene, saj je premajhen in ne omogoča dovolj prostora. 

Za vse tiste, ki želite pri postavitvi hladilnika prihraniti prostor za druge stvari, pride v poštev vgradni hladilnik. Vgradni hladilnik omogoča tudi skoraj nevidno vključitev v že obstoječe omare. Zaradi tega je lahko ta način tudi precej lepši.

Hladilniki se poleg velikosti razlikujejo tudi po drugih lastnostih, v zadnjih letih je največji poudarek na energetski učinkovitosti. Hladilniki so uvrščeni v energijske razrede, najvarčnejši so tisti hladilniki, ki so uvrščeni v energijski razred A. Ob nakupu takšnega hladilnika bo cena le-tega višja, a dolgoročno boste z nakupom prihranili, saj bo poraba električne energije manjša.

Varnost hrane, ki jo hranite v hladilniku je zelo pomembna, hladilnik pa je lahko pravo leglo različnih bakterij. Prav zaradi tega obstaja tudi antibakterijska zaščita, ki jo imajo nekateri hladilniki. Z nakupom takšnega hladilnika boste zmanjšali verjetnost, da bi bakterije prišle do vaše hrane.

Če nimate posebne zamrzovalne enote, bodite pozorni tudi na to. Nekateri hladilniki imajo zmogljivost zamrzovanja, drugi ne. Poleg same zmogljivosti zamrzovanja pa je pomembna tudi velikost zamrzovalnega dela, saj vam le-ta ne bo v pomoč, če bo premajhen. V manjših prostorih oz. stanovanjih, kjer bo med spalnim delom in hladilnikom le dvoje vrat, bodite pozorni tudi na glasnost hladilnika. Večina novih hladilnikov je danes že dovolj tihih, a če kupujete kakšno eksotično znamko, preverite tudi ta podatek.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba