Kaj je dobro vedeti pred nakupom novega kolesa

12. 07. 2010 10:18:28

Če razmišlljate o nakupu novega kolesa, si vzemite nekaj minut časa in preberite spodnje nasvete, ki jih je priporočljivo vedeti, ko kupujete novo kolo.

1.    Pretehtajte kakšen je namen vašega kolesa

Razmislite, kje in kako boste kolo uporabljali. Ali se boste z njim vozili po mestu? Ga potrebujete za daljše proge? Ga boste mogoče uporabljali pri kolesarjenju v gorah? Skratka premislite, kakšen tip vožnje boste največkrat imeli in temu primerno določite vrsto kolesa.

2.    Odločite se ali ste bolj usmerjeni v udobje ali vzdržljivost

Jekleno ogrodje ponuja bolj udobno vožnjo. Aluminij je lažji in bolj učinkovit, vendar manj udoben. Karbonska vlakna ponujajo največ udobja in vzdržljivosti, vendar so tovrstna kolesa dražja.

3.    Kolesni obroč

Kolesni obroči pripomorejo k prijetno vožnji poleg tega pa tudi skrbijo za varnost. Pred nakupom dobro preverite, če so pnevmatike v redu, da nimajo nikakršnih odrgnin ali lukenj.

4.    Najdite dva ali tri kolesa v vašem cenovnem razredu

Primerjajte več koles, saj boste tako našli kakšno izmed pomembnih razlik, ki vas bo prepričale za nakup. Za nasvet povprašajte nekoga, ki ima več izkušenj na tem področju.

5.    Najdite dobrega prodajalce

Najti dobrega trgovca je lahko še bolj pomembno kot najti kolo po ugodni ceni. Dober prodajalec poskrbi, da vam proda dobro kolo za vaše potrebe, ne pa da vam poskuša prodati dragega, kljub temu da takšnega sploh ne potrebujtete.

6.    Ne iščite popolnega kolesa

Tudi če zanj ne boste plačali ravno malo, se bo najverjetneje zgodilo, da vas bo kakšna stvar na njem motila. Težite k temu, da najdete optimalno razmerje med ceno in vrsto kolesa. Tudi če vam je neko kolo zelo všeč, vendar pogrešate ne njem kakšen dodatek, naj vas to ne odvrne od nakupa. V specializiranih prodajalnah koles namreč  lahko najdete veliko različnih vrst dodatkov, ki jih lahko  naknadno kupite oziroma zamenjate.

7.    Iščite informacije na internetu

Poiščite po internetu različne modele in še preden se odločite za nakupovalni proces imejte izdelano idejo, kakšne lastnosti naj bi kolo imelo in po kakšni ceni. Če boste dobro informirani, se boste lažje izognili kakšni nevšečnosti.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba