Vodne črpalke

(901 izdelek)

Si želiš plavati v kristalno čistem domačem bazenu ali si spočiti oči ob pogledu na lepo urejen ribnik z bistro vodo? Morda iščeš pripomoček za praznjenje greznice? V vsakem od teh primerov potrebuješ črpalko, a ker obstaja kar nekaj vrst teh domačih naprav, je najbolje, da si ogledaš celotno ponudbo, še preden se odločiš za nakup.

Izbiraš lahko med potopnimi in pretočnimi črpalkami, ki se razlikujejo glede na način delovanja. Potopne črpalke so namenjene, da jih potopiš direktno v tekočino, ki jo želiš prečrpati. So veliko učinkovitejše od pretočnih, zato se uporabljajo za izsuševanje, praznjenje bazenov in ribnikov, prav tako pa jih lahko uporabljaš za vrtne fontane, umetne slapove in zalivanje vrtov. Za črpanje fekalne vode potrebuješ posebej za to namenjeno črpalko, ki je lahko opremljena z rezili ali pa je brez njih.

Med črpalkami, s katerimi zagotoviš pretok vode v ribniku, ki je ključnega pomena za ohranjanje zdravega okolja, so na razpolago potopne in pretočne črpalke različnih vrst. Zunanje črpalke so zanesljive, ugodne in energijsko učinkovite, vendar tudi glasnejše od potopnih in bolj zapletene za namestitev. Vseeno zahtevajo manj vzdrževanja od potopnih, zato predstavljajo dobro izbiro, če si želiš kar se da malo skrbi z vodnim sistemom.

Samostojne vrtne pretočne črpalke se obnesejo tam, kjer je potrebno iz nižje točke prečrpati večjo količino vode v višji rezervoar. Lahko so del sistema ali pa delujejo samostojno. Priklop je hiter, uporaba pa enostavna, zato je delo hitro opravljeno. Izbira je več kot pestra, zato se ne prenagli z nakupom in si oglej vse modele, ki so na voljo.

več
901 izdelek
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka