Svetlobni efekti (light show)

(584 izdelkov)

Si želiš ustvariti prav posebno doživetje in z njim popestriti zabavo? Svetlobni efekti so eden izmed načinov, njihova vloga pa še zdaleč ni zanemarljiva. Na koncertih so ob dobrem ozvočenju prav svetlobni efekti glavni način za dviganje razpoloženja obiskovalcev. Njihova energija še kako razživi posameznike, zato si tudi ti oglej zanimivo ponudbo različnih delov te opreme in si olajšaj odločitev o nakupu.

''Light show'', kot ga tudi radi poimenujemo sestoji iz različnih delov opreme, na voljo pa so ti reflektorji, luči, žarnice, dimni efekti in kontrolerji.

Reflektorji so večje luči, v katerih so nameščene močnejše žarnice, običajno led diode, kot del svetlobnih efektov pa se pogosto premikajo ali utripajo. S tem popestrijo dogajanje na koncertu ali v klubu, do danes pa so postali nepogrešljivi del tovrstnih zabav.

Luči so običajno različnih barv in oblik, pogosto se vrtijo ali utripajo, načeloma pa so šibkejše od reflektorjev.

Žarnica predstavlja vir svetlobe in je nameščena v reflektor ali luč. Obstajajo različne vrste in barve žarnic, razlikujejo pa se tudi glede moči.

Tudi dimni efekti so pogost način popestritve različnih dogodkov. Njihova temeljna naloga je ustvarjanje čim večje količine dima oziroma megle, ki pa ne sme biti zdravju škodljiva. Tovrstne naprave obstajajo v različnih dimenzijah in z različno kapaciteto ter pokritostjo.

Izbiraš lahko še med številnimi kontrolerji, s katerimi uravnavaš svetlobne efekte.

Negativna plat nekaterih dimnih efektov je izpust neprijetnih vonjav, zato pred nakupom preveri, kako je s tem pri želeni napravi. Možen je tudi nakup tekočine, ki neprijetne vonjave načeloma odstrani. Pri kupovanju žarnic pazi, da so pravilnega tipa in dimenzij ter s tem primerne za v luč oziroma reflektor.

več
584 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka