Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Druga glasbila

(2954 izdelkov)

Spoštuješ ljudsko izročilo in si želiš igrati na glasbilo, ki v simfoničnem orkestru nima svojega mesta? Določenih glasbil se ne naučiš uporabljati v glasbeni šoli, pač pa na njih pogosto igraš po posluhu in občutku. Če potrebuješ točno tak inštrument, si oglej široko ponudbo izdelkov in že pred nakupom poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Na voljo je res pestra izbira zelo različnih, pogosto neobičajnih inštrumentov, nekateri od njih pa so ustna harmonika, egg shaker, tamburin, triangel, marake in ukulele.

Pri nas daleč najpriljubljenejša in razširjena je ustna harmonika, ki velja za aerofobno glasbilo s prostimi kovinskimi peresi, na splošno pa jo uvrščamo med pihala. Tako imenovane orglice nimajo tipk, zato moraš z ustnicami in jezikom izbrati eno ali več lukenj ter z vdihi in izdihi ustvarjati zvok. V tem primeru gre za diatonične orglice, ki so tudi bolj razširjene, obstajajo pa tudi kromatične orglice, za katere je značilen drsnik, s pomočjo katerega lahko osnovne tone razširiš za polovico tona.

Zelo zanimiv inštrument je egg shaker, ki je v obliki jajca, zvok pa proizvaja s tem, ko ga pretresaš. Gre za latinskoameriški inštrument, ki je po funkcionalnosti zelo podoben marakam. Tudi te oddajajo zvok s tem, ko jih pretresaš, dajejo pa ga semena ali njim podobne snovi, ki krožijo po instrumentu in udarjajo ob stene.

Tamburin in triangel sta glasbili, ki jih uvrščamo med tolkala, najpogosteje pa se uporabljata v ljudski glasbi.

Pogost inštrument v rubriki drugih glasbil so tudi ukulele, ki so kitari podobno glasbilo, z navadno štirimi strunami, velike pa so do slabega pol metra.

več
2954 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka