Grelniki

(434 izdelkov)

Če želiš določen prostor ogrevati ločeno od ostalih, lahko to učinkovito dosežeš z različnimi vrstami grelnikov. Na Ceneje.si jih lahko najdeš kar nekaj in morda bo kakšen izmed njih ravno pravšen tudi zate.

Za kopalnice so zelo domiselna rešitev grelniki brisač, ki hkrati grejejo tudi prostor. Nekateri imajo celo vgrajen senzor, s katerim zaznavajo, kadar ni nikogar v prostoru in se samodejno preklopijo na ekonomičen program. Prav tako obstajajo tudi taki, ki imajo možnost nastavitve različnih časovnih programov, ki bodo poskrbeli, da bo kopalnica vedno prijetno topla med jutranjim tuširanjem, v času, ko te ni doma, pa tak grelnik ne bo po nepotrebnem porabljal dodatne energije.

Če je v prostoru, ki ga želiš ogrevati ali dogrevati, bolj malo prostora, so ti na voljo različni električni stenski grelniki prav majhnih dimenzij, ki jih lahko namestiš visoko pod strop, ker se jih upravlja z daljinskim upravljalnikom. Prav tako imajo možnost nastavitve različnih časovnih programov in različnih temperatur.

Kjer je prostora dovolj, se lahko odločiš za električni radiator ali za talni konvekcijski grelnik, ki toploto v prostor prenaša s sevanjem. Takšen način segrevanja je primeren za trajno ogrevanje določenega prostora, kar pomeni, da se ne bo segrel le zrak v prostoru temveč tudi stene in predmeti, s čimer se bo toplota ohranjala dalj časa. Res pa je, da s takšnim grelnikom ne moreš doseči hitrih učinkov. Primeren je recimo za spalnice ali otroške sobe, ki so čez dan lahko bolj hladne, ponoči pa je zaželeno, da so malo toplejše. Konvekcijski grelnik s časovno funkcijo nastavi tako, da prične z gretjem približno uro pred predvidenim odhodom v posteljo in se proti jutru ugasne.

Kadar pa želiš predvsem hitro segrevanje prostora in zraka v njem, izberi raje ventilacijski grelnik, ki bo predvsem segreval zrak in ga s pomočjo ventilatorja širil po prostoru. S takšnim grelnikom sicer ne moreš doseči dolgotrajnejšega učinka segrevanja prostora, ampak za potrebe hitrega segrevanja, pa je zelo uporaben.

Na Ceneje.si lahko najdeš različne ventilatorske, konvekcijske, električne oljne in še kakšne grelnike. Tu pa lahko tudi na enem mestu primerjaš cene različnih ponudnikov in si zagotoviš najugodnejši nakup.

več
434 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka