Mavčne plošče

V kolikor se ravnokar spoprijemaš z adaptacijo hiše ali stanovanja, ali pa želiš prostore ločiti med seboj, je za slednje najprimernejša tako imenovana suha gradnja, ki jo dosegamo z mavčnimi ploščami. Z njimi bo prenovo končana, kot bi mignil, istočasno pa se tovrstnih del lahko lotimo, četudi v teh prostorih že bivamo. Namreč: gre za postopke adaptacije, ki je povsem suh, hiter in preprost.

Pri mavčnih ploščah tako kot pri ostalih gradbenih, izolacijskih in drugih materialih za prenovo hiše ali stanovanja v prvi vrsti upoštevaj dimenzije. Nato preberi in preglej, za kaj se odgledana mavčna plošča uporablja. Nekatere so namreč primerne za notranje predelne stene, spet druge so idealne za stenske in stropne obloge, tretje pa na primer za spuščene strope in suhe prostore. Nato med kriterije za nakup in izbiro najustreznejših mavčnih plošč upoštevaj še hitrost, enostavnost montaže oziroma gradnje ter vrsto materiala. Najkakovostnejše mavčne plošče so izdelane iz kakovostnega specialnega mavca, katerega oznaka standarda je najvišje kakovosti. Prednost imajo vsekakor tiste mavčne plošče, ki so dodatno ojačane s posebnimi celuloznimi vlakni, so negorljive, njihova površina pa je dodatno zaščitena in odporna na vpijanje vlage. Tudi tip plošče, kot že omenjene dimenzije: širina, dolžina in debelina naj pri nakupni izbiri predstavljajo pomembne kriterije.

Naj bodo vse prenove bodisi celotne hiše, stanovanja, ali pa le posameznih prostorov čim bolj preproste, prijetne in hitre. Za ločevanje prostorov med seboj so zagotovo najprimernejše mavčne plošče, ki jih lahko najdeš tudi na našem spletnem mestu ceneje.si. Tu smo ti pripravili tudi možnost primerjave številnih ponudnikov, s tem pa želimo prihraniti tvoj čas hoje po trgovinah. Z le nekaj kliki namreč lahko najdeš tako zase kot tudi za svoje domovanje najprimernejšo mavčno ploščo.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

3 izdelki
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.