Transport za glodalce

Ali tudi ti sodiš med tiste lastnike hišnih ljubljenčkov, ki svoje živalske prijatelje radi vzamejo seboj na izlet, potovanje ali na krajši oddih? V kolikor je tvoj odgovor pritrdilen, zagotovo potrebuješ temu primerne in ustrezne pripomočke oziroma dodatke, ki pripomorejo k transportu za glodalce.

K transportu za glodalce sodijo boksi in kletke. Ne glede na to, po kateri vrsti dodatka oziroma pripomočka transporta za glodalce posežeš, vedno v prvi vrsti posrbi za kar se da varno in čim manj stresno vožnjo oziroma potovanje svojega kosmatinčka. V kolikor se dihur, činčila, podgana, miška, hrček, morski prašiček ali kateri koli drug glodalec prvič vozi v tovrstnem transportu za glodalce, je priporočljivo, da bodisi boks ali kletko kupiš že nekaj časa pred potovanjem, namreč zato, da se nanj nekoliko prej privadi, prav tako pa že okusi ter razišče nov prostor in vonj.

S transportom za glodalce se nikar ne prenagli, pač pa primerjaj številne izdelke priznanih blagovnih znamk, proizvajalcev, trgovcev in trgovskih posrednikov med seboj. Predvsem pomembno je, da transport za glodalce z dimenzijami prilagajaš njihovim velikostim, starosti ter vrsti. Tudi material, s tem pa nosljivost, stabilnost in masivnost dodatno pripomorejo k ugodju, udobju in dolgotrajni obstojnosti pripomočkov transporta za glodalce.

Sodobna, pestra, tržna potrošniška ponudba hišnih živali vse bolj zagotavlja raznolike oblike, modele kot tudi že omenjene in izpostavljene materiale. Med slednjimi kot najbolj priljubljeni transport za glodalce ostajajo plastične ali kovinske kletke oziroma boksi, sledijo pa jim aluminijasti ter še bolj priporočljivi in udobni mehki, ki v poštev pridejo še posebej pri daljših vožnjah ter potovanjih. Odločaš se lahko sicer tudi med klasičnimi rešetkastimi kletkami, najbolj priljubljene pa so tiste, ki zagotavljajo dobro oprijemljiv ročaj za še lažje prenašanje.

preberi več
Nasveti 0

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.