Robotski sesalniki

(368 izdelkov)

Če spadaš med ljudi, ki imajo radi čisto stanovanje, se pa ne želijo s tem pretirano ukvarjati, je nakup robotskega sesalnika zate prava izbira. Prav tako pride prav osebam, ki imajo pse ali mačke in morajo zaradi njihove dlake sesati ali pometati vsak dan. Čeprav robotski sesalniki ne morejo v celoti nadomestiti vseh funkcij klasičnega sesalnika, saj z njimi na primer ne moremo posesati pajčevin pod stropom, pa so vseeno lahko zelo velika pridobitev za vsako gospodinjstvo.

Robotski sesalniki so visokotehnološki izdelki namenjeni uporabi v gospodinjstvu. Delno ali v celoti lahko nadomestijo sesanje talnih površin. Ker se med seboj ločijo glede na funkcije, ki jih omogočajo, je dobro da pred nakupom preveriš, kaj ti določen tip sesalnika, ki ti je všeč, omogoča. Nekateri delujejo po enakem principu kot klasični sesalniki in z ustvarjanjem vakuuma vsesavajo prah neposredno s tal. Drugi delujejo s pomočjo metlic, s katerimi pred seboj pometajo in dvigujejo umazanijo, ki jo potem vsesavajo. Obstajajo tudi taki, ki imajo dodano funkcijo brisanja tal.

Večina robotskih sesalnikov deluje s pomočjo akumulatorske baterije, ki se jo polni neposredno s priklopom na električno omrežje. Med seboj se razlikujejo po tem, da nekateri sami zaznavajo, kdaj je stanje njihove baterije nizko in se sami priklopijo na polnilno postajo, druge pa je treba priklopiti ročno.

Za svoje delovanje robotski sesalniki uporabljajo različne tehnologije. Večinoma delujejo z infrardečimi ali ultrazvočnimi senzorji, nekateri pa celo z laserskimi. S temi senzorji zaznavajo ovire na svoji poti in se s tem izognejo zaletavanju v pohištvo in poškodbam. Večinoma se gibljejo po naprej nastavljenih algoritmih, nekateri pa imajo tudi možnost kartiranja prostora, s katero si zapomnijo, kje so ovire na njihovi poti. Če želiš, da tvoj robotski sesalnik očisti samo en del prostora, lahko izbiraš med modeli robotskih sesalnikov, ki omogočajo postavitev navideznega zidu s pomočjo senzorjev. Še ena prednost robotskih sesalnikov pred klasičnimi je ta, da za svoje delovanje ne potrebujejo vrečk za prah, temveč zbirne posode, ki jih potem izprazniš in ponovno uporabiš. Zato odpade skrb za nakup rezervnih vrečk. Nekateri modeli pa imajo še celo funkcijo samočiščenja.

Pokaži več
368 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka