Supermarket

Robotski sesalniki

Če spadaš med ljudi, ki imajo radi čisto stanovanje, se pa ne želijo s tem pretirano ukvarjati, je nakup robotskega sesalnika zate prava izbira. Prav tako pride prav osebam, ki imajo pse ali mačke in morajo zaradi njihove dlake sesati ali pometati vsak dan. Čeprav robotski sesalniki ne morejo v celoti nadomestiti vseh funkcij klasičnega sesalnika, saj z njimi na primer ne moremo posesati pajčevin pod stropom, pa so vseeno lahko zelo velika pridobitev za vsako gospodinjstvo.

Robotski sesalniki so visokotehnološki izdelki namenjeni uporabi v gospodinjstvu. Delno ali v celoti lahko nadomestijo sesanje talnih površin. Ker se med seboj ločijo glede na funkcije, ki jih omogočajo, je dobro da pred nakupom preveriš, kaj ti določen tip sesalnika, ki ti je všeč, omogoča. Nekateri delujejo po enakem principu kot klasični sesalniki in z ustvarjanjem vakuuma vsesavajo prah neposredno s tal. Drugi delujejo s pomočjo metlic, s katerimi pred seboj pometajo in dvigujejo umazanijo, ki jo potem vsesavajo. Obstajajo tudi taki, ki imajo dodano funkcijo brisanja tal.

Večina robotskih sesalnikov deluje s pomočjo akumulatorske baterije, ki se jo polni neposredno s priklopom na električno omrežje. Med seboj se razlikujejo po tem, da nekateri sami zaznavajo, kdaj je stanje njihove baterije nizko in se sami priklopijo na polnilno postajo, druge pa je treba priklopiti ročno.

Za svoje delovanje robotski sesalniki uporabljajo različne tehnologije. Večinoma delujejo z infrardečimi ali ultrazvočnimi senzorji, nekateri pa celo z laserskimi. S temi senzorji zaznavajo ovire na svoji poti in se s tem izognejo zaletavanju v pohištvo in poškodbam. Večinoma se gibljejo po naprej nastavljenih algoritmih, nekateri pa imajo tudi možnost kartiranja prostora, s katero si zapomnijo, kje so ovire na njihovi poti. Če želiš, da tvoj robotski sesalnik očisti samo en del prostora, lahko izbiraš med modeli robotskih sesalnikov, ki omogočajo postavitev navideznega zidu s pomočjo senzorjev. Še ena prednost robotskih sesalnikov pred klasičnimi je ta, da za svoje delovanje ne potrebujejo vrečk za prah, temveč zbirne posode, ki jih potem izprazniš in ponovno uporabiš. Zato odpade skrb za nakup rezervnih vrečk. Nekateri modeli pa imajo še celo funkcijo samočiščenja.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Kako si Grinch razlaga Ceneje.si božično anketo?

Ljubljana, 24. december - Videti je, da se je do XMAS ankete o navadah potrošnikov glede kupovanja božičnih ...

Black Friday 2022: Kako do najboljše kupčije?

Si si že rezerviral/-a 25. november, dan za Black Friday nakupe? ...

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
218 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka