Plinski žari

(583 izdelkov)

Nakup plinskega žara je dobra odločitev za tiste, ki uživajo v peki na žaru, moti pa jih umazanija, ki je povezana s peko na oglje. Prav tako je nakup plinskega žara dobra odločitev za tiste, ki ne marajo izgubljati časa s pripravo oglja in tudi za tiste, ki jih moti dim. Če prednosti plinskega žara prepričajo tudi tebe, si oglej ponudbo široke palete plinskih žarov na Ceneje.si.

Plinski žari se delijo na tiste, ki jih je potrebno priključiti na plinsko bombo in tiste, ki se jih priključi na plinsko omrežje. Redki so taki, ki nudijo obe možnosti. Prednost peke na plinskem žaru je predvsem hitrost, ker se veliko hitreje segrejejo, kot žari na oglje. Večina plinskih žarov stoji na nogah s koleščki in je premičnih, kar je zelo praktično za uporabo na različnih lokacijah. Plinski žari se med seboj ločijo tudi po tehniki pečenja – eni delujejo na neposreden stik, drugi pa preko ogrevane plošče. Pri slednjih se segreje plošča, na katerih se peče hrana, pri prvih pa je med ognjem in hrano samo rešetka in tako vročina prehaja neposredno do hrane, ki jo pečemo.

Mnogo puristov plinskim žarom očita pomanjkanje avtentičnega okusa, a v resnici veliko plinskih žarov ponuja možnost dimljenja. To pomeni, da imajo vgrajeno manjšo posodo, v kateri lahko kuriš les, ki proizvaja dim in tako dodaja okus hrani. Po drugi strani pa je prav prednost plinskih žarov v tem, da dimljenje ni potrebno in je zato peka na takšnem žaru manj moteča v gosto poseljenih okoljih.

Če kupuješ nov plinski žar preveri, ali ima pokrov in kakšno dodatno odlagalno površino. Prvo ti bo prišlo prav pri peki hrane, ki je nočeš preveč izsušiti, dodatne odlagalne površine pa se nikoli nihče ne brani, ker vedno pride prav. Če kupiš plinski žar, ki deluje na jeklenko, bo prišel prav tudi med kampiranjem ali na kakšnem drugačnem potovanju.

Ker imajo plinski žari že dolgoletno tradicijo, je na tržišču ogromno različnih modelov in vsak ponuja določene prednosti. Nekateri so opremljeni še z dodatnim stranskim grelcem za bolj enakomerno peko. Drugi imajo možnost menjave med mrežo in ploščo. Če je plinskemu žaru dodan termometer, tudi ni nič narobe. Možnost zvezne in ne samo stopenjske regulacije temperature pa ti omogoča bolj natančno peko.

Ker ima vsako gospodinjstvo in vsaka družba različno število jedcev, se plinski žari med seboj še posebej ločijo po površini. Na tržišču so na voljo taki, ki zadostujejo za komaj enega do dva zrezka, pa tudi taki, ki so namenjeni uporabi v gostilnah. Izbira je seveda tvoja, pred nakupom pa preveri še število grelnikov, če se odločiš za plinski žar večjih dimenzij.

Pokaži več
583 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka