Električne ponve

(40 izdelkov)

Uživaš v kampiranju, ne želiš pa se odpovedati doma pripravljeni hrani? Imaš malo prostora za vso potrebno opremo za kampiranje, a se ne želiš odpovedati možnosti za samostojno pripravo hrane? Morda pa ti zmanjka kuhalnih plošč v kuhinji, kadar pripravljaš hrano za večjo družbo? Za vse te težave obstaja ena praktična, kompaktna in mobilna rešitev: električna ponev.

Električne ponve so na videz zelo podobne navadnim posodam, razlika pa je v tem, da imajo vgrajen grelni element, ki deluje z direktnim priklopom na električno omrežje in ne potrebuje stika s kuhalno ploščo ali kašnim drugim zunanjim virom toplote. To pomeni, da z električno ponvijo lahko kuhaš in pečeš kjerkoli, kjer imaš dostop do vira elektrike. Za razliko od običajnih so električne ponve pogosto kvadratne ali pravokotne oblike, sicer pa se po videzu ne razlikujejo bistveno. Izbiraš lahko med različnimi dimenzijami električnih ponev in med modeli s pokrovom ali brez. Tiste električne ponve, ki imajo pokrov, so pripravne tudi za kuhanje in dušenje hrane. Če izbereš tako, ki je bolj globoka, dobiš ponev in kuhalni lonec v eni posodi, nekatere pa delujejo tudi kot pekač. Tako lahko z eno samo električno ponvijo, ki jo vzameš s seboj na počitnice, spečeš palačinke, skuhaš zelenjavno juho, lahko pa spečeš tudi pico ali krompir. Je še kaj bolj praktičnega od tega?

Večina električnih ponev stoji na stabilnih nogah, ki so prav tako kot ročaji, običajno prevlečene z materialom, ki je odporen na toploto. Včasih so bile v notranjosti večinoma prevlečene z oblogo iz teflona, danes pa je na tržišču na voljo vse več keramičnih električnih ponev. Običajno so opremljene z enim, nekatere pa tudi z dvema grelcema in pogosto tudi s termostatom. Ta omogoča vzdrževanje stalne temperature in je zato kuhanje na ta način lažje in bolj nadzorovano, kot je kuhanje z navadno ponvijo na kuhalni plošči. Tudi to je eden od razlogov, da se vse več gospodinjstev odloča za nakup električne ponve, četudi je ne potrebujejo za na izlete in potovanja.

Pri izbiranju električne ponve torej primerjaj premere in globine različnih ponev in njihovo kuhalno moč. Izbiraj tudi glede na to, za kaj želiš ponev uporabljati. Če si želiš le popolnih palačink, obstajajo električne ponve, ki so narejene posebej za pečenje palačink, če pa si želiš ponev za bolj vsestransko uporabo, išči zgoraj opisane karakteristike (primerna globina, pokrov, termostat,…). Pred nakupom pa obvezno preglej in primerjaj različne ponudbe na Ceneje.si, da si zagotoviš najugodnejši nakup.

Pokaži več
40 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka