GORENJE napa WHI649EXBG
Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Filtri: Edinstveni filtri za maščobo so izboljšani z dodatkom posebne pene, ki izloči do 98 % vseh mastnih delcev in drugih nečistoč.
Obtočna napa: Obt... Preberi cel opis
Obtočna napa: Obt... Preberi cel opis
205,00 €
3-7 dni
PAKETNA PONUDBA
že od 13,40 € / mesec
število ponudb: 1
Preveri ponudbe
Barva
Največja glasnost (v dB)
63 dB
Odvod zraka
Pretok zraka (v m3/h)
Ta podatek Vam pove koliko m3 zraka naprava prečrpa v 1 uri.
608 m3/h
Cuin
Ceneje.si Unique Identification Number
CX0105E464
Prijavi napako
PODOBNI IZDELKI
Obtočna napa: Obtočna napa prestreže zrak, nasičen s paro in vonjavami, ter ga prečiščenega vrne v prostor. Če možnosti nameščanja odvodne cevi nimate, je dobra alternativa izbira obtočne nape. Taka napa vsesava zrak skozi ogleni filter, kjer iz njega odstrani vse vonjave in paro, potem pa ga prečiščenega vrača nazaj v prostor. Obtočne kuhinjske nape so enostavne za montažo in se ponavadi uporabljajo v stanovanjskih blokih, kjer je nameščanje cevi za neposredno odvajanje zraka na prosto oteženo. Ogleni filter je treba zamenjati enkrat do dvakrat letno, odvisno od tega, kako pogosto je kuhinjska napa v uporabi.
Hrupnost: Odkar v modernih stanovanjih kuhinja predstavlja nov osrednji prostor, več pozornosti posvečamo ravni hrupa, ki ga povzroča delovanje kuhinjske nape. Ker so v zadnjih letih kuhinjske nape postale precej zmogljivejše, tudi v Gorenju pri tovrstnih aparatih vse pogosteje uporabljamo materiale za zvočno izolacijo. K zmanjšanju hrupnosti kuhinjske nape pa lahko pripomorete tudi sami: • Namesto prožnih, rebrastih cevi raje uporabite okrogle, gladke cevi. • Pretok zraka skozi neravno notranjost prožne cevi namreč povzroča večji hrup. • Priporočenega premera cevi se držite skozi celoten odzračevalni sistem. • Cevi lahko izolirate, s čimer zmanjšate tudi možnost nabiranja kondenzata na njih. Nivo hrupa se izraža v decibelih (dB). Povprečen hrup nape je 55 dB.
Nekaj uporabnih nasvetov: • Ne pozabite vklopiti kuhinjske nape, še preden začnete kuhati. Tako boste povečali njeno zmogljivost. • Kuhinjsko napo pustite prižgano še 10 do 15 minut po končanem kuhanju, zato da iz zraka odstranite še zanje sledi vonjav, ki so nastale pri kuhi. • Kadar uporabljate napo, ne odpirajte okna v kuhinji, ker s tem motite pravilen pretok zraka in izničite podtlak. • Za najboljše rezultate izberite kuhinjsko napo, ki je vsaj tako široka kot vaše kuhališče.
Zmogljivost: Kako zmogljiva naj bo nova kuhinjska napa? Odločitev je precej odvisna od velikosti kuhinje, za katero je namenjena. Na splošno velja, da mora napa zrak v prostoru zamenjati deset- do dvajsetkrat v eni uri. V 4 x 4 m veliki kuhinji z 2,5 m visokim stropom, denimo, to pomeni približno 400–800 m3 zraka na uro. Ker se pri uporabi kuhinjske nape ni mogoče izogniti malenkostnim izgubam pritiska, je zelo pomembno pri tem upoštevati naslednja pravila: • vedno se je treba držati priporočenega premera odvodne cevi (Ø), ki je naveden na sami na cevi; • kjer je mogoče, je priporočljivo uporabiti gladke cevi, da se zmanjša upor zraka; • napeljava naj bo čim krajša in s čimmanj zavoji. • Izogibajte se ostrim spremembam smeri in raje napeljite cev v rahlih zavojih, ker bo tako zrak laže prehajal skoznjo, pa tudi izguba pritiska bo manjša.