Ipotools inverterski varilni aparat ACDCTIG 200P

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Varilni aparat ACDCTIG 200P združuje vse funkcionalnosti TIG in MMA varjenja. Varilcu omogoča varjenje širokega nabora kovin, kot je jeklo, nerjavno jeklo, alumini... Preberi cel opis
599,99 € -17 %
499,90 €
-17 %599,99 €
z dostavo 503,80 €
Cena z dostavo
503,80 €
Dobavljivost

Na zalogi

Cena je bila osvežena danes ob 10:08.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o Ipotools.si ponudbi
Ponudba trgovine Ipotools.si za izdelek Ipotools inverterski varilni aparat ACDCTIG 200P. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Barva
Metoda varjenja
Premer varilne žice (mm)
3.2
Teža (kg)
13.5
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX00FB6C89
Prijavi napako
Varilni aparat ACDCTIG 200P združuje vse funkcionalnosti TIG in MMA varjenja. Varilcu omogoča varjenje širokega nabora kovin, kot je jeklo, nerjavno jeklo, aluminij, magnezij, aluminijeve zlitine, titan ter baker. Opremljen je z 32 bitnim mikroprocesorjem, ki mu omogoča celoten nabor nastavitev za dosego kar najboljših rezultatov varjenja.

Varilni aparat ACDCTIG 200P podpira varjenje z enosmernim in izmeničnim varilnim tokom. Z enosmernim varilnim tokom varimo vsa jekla, nerjavna jekla, specialne kovine in njihove zlitine, z izmeničnim tokom pa aluminij, magnezij in njune zlitine.

Varilni aparat ACDCTIG 200P je zaradi svojih lastnosti in nastavljivosti primeren za vsakega varilca in za vsako profesionalno ali domačo delavnico.

Pri varjenju s TIG postopkom so na voljo sledeče nastavitve:

2T ali 4T način. Med njima izbiramo glede na navado varilca. 2T način je enostavnejši za uporabo, medtem, ko je 4T način namenjen izkušenejšim varilcem. V 2T načinu tipko gorilnika pritisnemo na začetku varjenja in na koncu spustimo. V 4T načinu pa s pritiski na gumb gorilnika spreminjamo varilni tok glede na nastavljene parameter na varilnem aparatu.
Visokofrekvenčni vžig (HF) ali vžig na dotik. V večini primerov uporabljamo visokofrekvenčni vžig, le redko na dotik. A na voljo sta oba načina, varilec na kontrolni plošči nastavi željeni način vžiga.
AC (izmenični tok) ali DC (enosmerni tok), kot opisano zgoraj.
Preklop med TIG pulznim varjenjem in navadnim TIG varjenjem.
Predpihovanje plina. Nastavimo lahko čas v sekundah, ki steče preden se ob pritisku na stikalo gorilnika vžge oblok. To nam zagotavlja, da je oblok že ob vžigu v zaščiti atmosphere zaščitnega plina.
Varilni tok – nastavimo varilni tok do 200A
AC frekvenca (aktivno samo v AC načinu) – nastavimo lahko frekvenco izmeničnega varilnega toka
AC čistilni efekt (aktivno samo v AC načinu) – nastavimo odstotek negativne polarnosti v odnosu na pozitivno polarnost. Gre za zelo pomembno nastavitev pri varjenju aluminija. Nastavlja se glede na kontaminacijo in zlitino.
Pulz – nastavimo lahko 1Hz ali 50Hz frekvenco pulziranja varilnega toka.
Končni upad toka – ravno obratno od začetnega porasta.
Zapihovanje plina - velikokrat imenovano tudi končni plin – nastavimo koliko časa po ugasnjenem obloku naj še piha plin.

Pri varjenju z oplaščeno elektrodo so na voljo sledeče nastavitve:

Nastavitev varilnega toka
ARC force v %

Z varilnim aparatom ACDCTIG 200P lahko tudi trdo lotamo (ang. TIG brazing). Gre za postopek kjer pri spajanju kovin talimo le dodajni material (običajno bron ali medenina), medtem, ko varjenca ne talimo. Med trdim lotanjem nastane med dodajnim materialom in varjencem trdna kemična vez, ki je mnogokrat primerljiva z zvarom.

Varilni aparat ACDCTIG 200P je zaradi svoje nizke teže možno enostavno prenašati. Opremljen je tudi z naramnim jermenom, tako da omogača tudi delo na lestvi.

Primerno za:

TIG (AC/DC) varjenje
MMA varjenje (z oplaščeno elektrodo)

Funkcije:
Nastavljiv končni tok
Nastavljiv pulzni način
Nastavljiv začetni in končni plin
Enosmerni in izmenični varilni tok

Obseg dobave:
Varilni aparat ACDCTIG 200P
Varilni kabel z držalom za elektrode 3m, kabel masa 3m
WP26 TIG gorilnik 4m dolžine s priborom
Ipotools inverterski varilni aparat ACDCTIG 200P
Ipotools inverterski varilni aparat ACDCTIG 200P
499,90 €
v Ipotools.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka