Žlebasto stružno dleto - sklednik

Žlebasto stružno dleto - sklednik

Gibanje cene
LOKACIJE TRGOVIN
Skledarski cevnik je dleto z rezilom v obliki žleba za dolbenje posod. Material rezila je HSS, ki drži ostrino za faktor deset dlje od klasičnega karbonskega jekla. Ročaj... Preberi cel opis
61,46 €
2-3 dni
Cena z dostavo
66,46 €
Dobavljivost

Na zalogi Dobavljivo v 2 - 3 dneh od dneva naročila.

Cena je bila osvežena danes ob 00:51.

V vsakem primeru na strani trgovine preverite ali je aktualna cena enaka navedeni na tej strani.

Več o Tobi ponudbi
Ponudba trgovine Tobi za izdelek Žlebasto stružno dleto - sklednik. Pravilnost cene in podatkov preveri na spletni strani trgovine.
Proizvajalec
Cuin Ceneje.si Unique Identification Number
CX00CC8671
Prijavi napako
Skledarski cevnik je dleto z rezilom v obliki žleba za dolbenje posod. Material rezila je HSS, ki drži ostrino za faktor deset dlje od klasičnega karbonskega jekla. Ročaji iz bukovega lesa, pobarvani v vrtnično rdeči niansi imajo ojačan zaključek ter globoko vstavljene zadnje konce dlet. Stružna dleta Record Power so namenjena začetnikom in hobi strugarjem, ki zahtevajo visoko kvaliteto za zmerno ceno. Dleta so zato izdelana v Aziji a podrejena evropski kontroli kakovosti.Vsi sklediniki imajo ročaj dolžine cca 39 cm in rezilo dolgo cca 21 cm.V INFORMACIJO: Dleto še nima definirane rezilne krivine in ga je pred dolbenjem sklede potrebno pobrusiti. Sklednik mora imeti nazaj nagnjeni stranici rezila, da je vogal rezila pomaknjen dol po steblu dleta. Record Power skledniki pa so v osnovi ravni na stranicah. Zato je za začetnike, ki še ne veste točno kakšno obliko želite, bolj primeren nohtni sklednik, ki je že "out of the box" brušen za delo. Tudi sam se še malo lovim pri brušenju in še nisem tako daleč, da bi si znal določiti pravo obliko dleta, čeprav bo vsak izkušen strugar znal povedati, da je kupljeno dleto najprej potrebno zbrusiti glede na svoje zahteve. Tako je tudi za RP sklednik potrebno, da si ga prilagodite in zbrusite rezilo tako, da bo malce nagnjeno nazaj in da bo rob rezila malenkost konveksen. Najpreprosteje ga nabrusite tako, da si nastavite kot podpore na cca 40°, da bo brušen rob ležal na brusni plošči in potem preprosto zavrtite dleto na vsako stran, pravokotno na površino brusne plošče. To bo najpreprostejši način brušenja in povsem primeren za dolbenje skled.Druga tudi preprosta različica za brušenje brez posebnih nastavkov je 40/40 dleto, ki ga brusite na podpori pod kotom 40° tako, da si na vsako stran podpore zarišete črto pod kotom 40° od brusne površine plošče. Dleto iz vsake strani pobrusite na ta kot tako, da imate notranjo površino žleba paralelno na podporo. In potem samo povežete ti stranski površini z vrtenjem dleta položenega na podpori. Poglejte si na youtube videu pod 40/40 gouge:
Žlebasto stružno dleto - sklednik
Žlebasto stružno dleto - sklednik
61,46 €
v Tobi

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka