Kako očistiti boben laserskega tiskalnika?

7. 11. 2014 13:00:53

Opažaš, da laserski tiskalnik v domači pisarni ali v službi packa natisnjene dokumente ali pa čez cele strani pušča črne lise? Verjetno lahko težavo rešiš tako, da očistiš boben tiskalnika, spodaj pa smo zate pripravili nekaj enostavnih korakov.

image

Če kvaliteta tiskanja na laserskem tiskalniku ni več zadovoljiva, KLIKNI TUKAJ IN PREVERI PONUDBO BOBNOV ZA LASERSKE TISKALNIKE!

1. Izklopi laserski tiskalnik, odklopi ga iz računalnika in odstrani predale za papir. Počakaj približno 15 minut, da se vse komponente ohladijo.

2. Nadeni si zaščitne rokavice, v bližini razpri časopisni papir ter previdno odpri ohišje tiskalnika. Izvleci toner ter ga postavi na časopisni papir.

3. Preveri notranjost tiskalnika, da ugotoviš, na kakšen način se odstrani boben. Morda ga lahko izvlečeš s pomočjo pritiska zaklepnega mehanizma, v nekaterih primerih pa je potrebno najprej odstraniti tiskalne valje. Če ne veš točno, kako se zadeve lotiti, raje preveri navodila za uporabo.

4. Odstrani boben tiskalnika, pri tem pa skrbno pazi, da ne pride v stik z ostrimi površinami, ki bi lahko na njem pustile zareze. Odloži ga na površino, pokrito s časopisom.

5. S pomočjo posebne krpe, namenjene čiščenju tonerjev, obriši zunanjost bobna. Navlaži bombažno vato z 99% izopropilnim alkoholom in z njo očisti vse morebitne lise, ki jih je toner pustil na bobnu.

6. Iz notranjosti tiskalnika odstrani morebitno razlito barvo, s čopičem pa počisti tudi ostalo umazanijo iz majhnih predelov znotraj ohišja tiskalnika.

7. Namesti boben nazaj v tiskalnik in poskrbi, da se zaskoči. S posebno krpico skrbno obriši še toner in ga vrni nazaj v napravo, nato zapri tiskalnik in nanj namesti predale za papir.

Laserski tiskalnik naj po tem postopku čiščenja počiva vsaj 30 minut, da se vse komponente zagotovo posedejo nazaj na svoje mesto.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka