NASVET Avto Oprema
20. 04. 2022 12:56:47

DOSTAVA V ROKU NEKAJ UR - DODANA VREDNOST SPLETNEGA NAKUPOVANJA

1/1

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že isti dan, praktično nepredstavljiv. Toda, tehnologija je omogočila velik napredek - spletno nakupovanje je postalo izjemno učinkovito, hitro in enostavno.

Osebni prevzem na sedežu podjetja ali na “pick-up pointu”, dostava v istem dnevu, itd. Vse to so možnosti dostave, s katerimi se kupci srečujemo danes. Ekstra hitra dostava je namreč postala “must have” za spletne trgovce in ponudnike dostavnih storitev. 

Kako najhitreje do najboljše ponudbe in dostave?

V času epidemije so se spremenile nakupovalne navade potrošnikov in način kupovanja. Narašča frekvenca in intenzivnost spletnih nakupov pri obstoječih kupcih (84 %), ki v kar 48 % vsak mesec opravijo nakup preko spleta (Shopper's Mind 2021).

1. Preglej ponudbo izdelkov

Čas brskanja po spletnih straneh prihraniš tako, da že prej točno veš, kaj potrebuješ (tip izdelka, model, funkcije, barva). 

2. Izberi ustreznega ponudnika

Če je izbrani izdelek na voljo pri več ponudnikih, jih skrbno preglej. Morda se lahko odločiš za nakup pri tistemu, s katerim že imaš dobro izkušnjo. 

3. Preveri ceno in jo primerjaj

Preveri, kje želeni izdelek dobiš po najugodnejši ceni oz. kje ti ponujajo najboljšo ceno za celotno nakupovalno izkušnjo. 

4. Oceni strošek poštnine in skupni strošek naročila

Sodobni potrošniki smo zahtevni in pričakujemo več dostavnih možnosti. To nam omogoča finančno fleksibilnost, saj lahko plačamo več za hitrejšo dostavo ali pa manj za dostavo v nekaj dneh.

V epidemioloških časih so kot zelo priročni veljali t.i. pick-up pointi - varna  in finančno ugodna možnost prevzema blaga (kupec se izogne strošku dostave na dom). Toda, pravo vrednotenje celotnega stroška nakupa je nekoliko drugačno. Pogosto se namreč zgodi, da v procesu kalkulacije in odločanja o vrsti dostave ne pomislimo na druge stroške, ki ob tem nastanejo (gorivo, čas na poti, itd.).  

5. Preveri možnost hitre dostave

Ko potrebuješ ali želiš prejeti izdelek zelo hitro, je zate odlična rešitev GLS. 

Pred kratkim smo namreč v sodelovanju z GLS na Ceneje.si pripravili anketo o pomembnosti hitre dostave pri spletnih nakupih. Spletni kupci so s kar 73,2 % podprli idejo, da bi želeli izdelek dobiti znotraj 3 ur, v kolikor bi spletni trgovec to omogočal. Rezultati ankete torej kažejo na rastoč trend Same Day Delivery-ja. 

Kakšna je torej možnost hitre dostave v Sloveniji?

V Sloveniji hitro dostavo ponuja GLS, največji ponudnik dostavnih storitev v Sloveniji, ki se ustrezno prilagaja spreminjajočim se razmeram na trgu. GLS odslej ponuja »Same Day Solution« - novo storitev, ki zagotavlja, da boš tisto, kar naročiš danes, prejel/-a že v roku 3 ur. Storitev so zaradi izvrstnega odziva iz področja Ljubljane z okolico že razširili na druge kraje. 

Ob naslednjem spletnem nakupu torej preveri, kakšne možnosti dostave so ti na voljo. V kolikor si želiš kar najhitreje testirati svoj pametni telefon ali pa obuti nove superge, izberi možnost hitre dostave v roku 3 ur. 

→Oglej si video predstavitev nove storitve

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka