Kako ohranjati brivnik v najboljši formi?

23. 03. 2014 09:00:37

Električni brivniki zagotavljajo koži prijazen način britja, saj se z njimi skoraj ne moreš urezati, poleg tega pa so prijazni do okolja. Že res, da porabijo nekaj električne energije, a ne ustvarjajo kupa plastičnih odpadkov, kar se dogaja ob uporabi britvic za enkratno uporabo. Spodaj preberi, kako lahko poskrbiši, da ti bo ta brivski pripomoček še dolgo in dobro služil.

image

Po vsaki uporabi moraš rezila temeljito očistiti, da odstraniš vse zagozdene dlačice, pri čemer si lahko pomagaš s krtačko za čiščenje, vodo, čistilno tekočino in razmaščevalci, ki so namenjeni posebej električnim brivnikom.

KUPUJEŠ NOV BRIVNIK, PA SE NIKAKOR NE ZNAJDEŠ MED VSEMI RAZLIČNIMI MODELI? TUKAJ najdeš pregleden seznam aparatov glede na znamko in druge lastnosti!

Odstrani mrežico in blok rezil, rezila speri pod tekočo vodo ter razstavljene dele brivnika pusti, da se posušijo, saj jih bo drugače napadla korozija, ki te začne sčasoma z neprijetnim cukanjem vse pogosteje opozarjati na nepravilno vzdrževanje. Ob rednem čiščenju brivnika pod vodo ne pozabi na rezila vsaj enkrat tedensko nanesti nekaj lahkega strojnega olja.

Pri suhem čiščenju moraš najprej odstraniti mrežico brivnika in iz nje iztrkati ujete dlačice, s ščetko pa očistiti blok rezil in notranjost glav brivnika. Mrežice nikoli ne čisti s krtačko, saj lahko poškoduješ rezila. Če brivnik slabo reže dlačice, samo porabljaš dodatno električno energijo, pravega učinka pa ne dosežeš, kar pomeni, da je čas za menjavo rezil. Z dodatnim pritiskom na kožo stanje le poslabšaš, saj lahko pritisk poškoduje rezila ali pa se koža ujame vanje. V navodilih za uporabo preveri, na koliko časa proizvajalec priporoča menjavo, in nato poišči rezervne dele v servisnem centru proizvajalca tvojega brivnika.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka