Izbira čevljev in škornjev odseva vaš stil in urejenost

11. 01. 2012 15:04:51

Pregovor pravi, da čevlji odsevajo značaj človeka, kar tudi drži. Čevlji in škornji so pomemben del garderobe, ki odseva modni stil posameznika in njegovo urejenost. Ženski čevlji so na voljo v številnih različnih modelih namenjenih za različne priložnosti, izbira pa je odvisna predvsem od kvalitete materiala, cene in modnega stila posameznika.

Ženski škornji so obutev, ki je brezčasna in zato tudi zelo pameten nakup. To sezono se zopet vračajo visoki škornji, poleg njih pa so zelo moderni tudi zimski škornji s toplo podlogo ali klasični jahalni škornji v višini do kolen. Med materiali prevladujeta usnje in semiš, škornji pa so lahko okrašeni tudi z različnimi modnimi dodatki kot so razne zaponke, bleščice in gumbi. Klasični usnjeni škornji so lahko hladni, zato so za zimske dni za vse, ki vas rade zebe, zelo primerni toplo podloženi zimski škornji, ki jih zunaj lahko krasi umetno krzno.

Ženski škornji, ki postajajo vedno bolj trendi so tudi tisti, ki so malo višji od gležnarjev. Ko se odločate za nakup škornjev sta pomembni dve lastnosti, in sicer, da vam je v njih udobno in da so izdelani iz kvalitetnega materiala. Ni pomemben le zunanji material, ampak tudi podloga iz katere so čevlji in škornji izdelani in ki mora biti zračna, da se vaše noge v škornjih ne bodo potile.

Najboljša je podloga iz usnja, iz katerega naj bo tudi podplat in zgornji del škornja. Usnjeni ženski škornji so lahko precej dragi, a zavedajte se, da je to naložba, ki je ne boste obžalovali. Pomembna je tudi pravilna širina škornja okoli meč.

V prodajalnah s čevlji so največkrat na voljo le ženski škornji z enim obsegom, ki so tistim z malo močnejšimi meči lahko preozki.  Obstajajo pa tudi visoki škornji različnih obsegov meč, od tistih najožjih pa do širših.

Čevlji in škornji so del garderobe, ki ji največ pozornosti ponavadi namenijo ženske. Ženski čevlji z visokimi petami so obutev, ki jo mora imeti v svoji garderobi vsaka ženska in ki so najbolj primerni za svečane ali poslovne priložnosti.

Klasični črni ženski čevlji so kompatibilni s praktično vsemi modnimi kombinacijami in jih lahko nosite tako s krilom kot hlačami.

Preden se odločite za nakup se prepričajte, da ste izbrali pravo številko in da so čevlji in škornji izdelani iz kvalitetnega materiala. Včasih je morda zanje bolje odšteti nekaj evrov več in si tako zagotoviti udobje in trajnost.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba