Komentarji

Pred 3 leti

NIKON D-SLR fotoaparat D-5600 + objektiv

NIKON D-SLR fotoaparat D-5600 + objektiv AF-P 18-55

Odličen aparat za vse, ki želijo vstopiti v svet DSLRja

Različni Canon fotoaparati ter nakup primernega

3. 01. 2012 19:24:54

Se odločate za nakup fotoaparata? Izbirate med različnimi blagovnimi znamkami in se vam zdi, da je ponudbe vse preveč, da bi se lahko dobro odločili? Vam tehnične lastnosti ne povedo veliko o tem, če gre za dober ali slab fotoaparat?

Težavo z izbiro prave blagovne znamke lahko hitro rešimo. Če se odločite za Canon fotoaparat ste naredili pravo potezo, sedaj vam ostane le še to, da znotraj te blagovne znamke poiščete takšen model oz. digitalni fotoaparat, ki bo ustrezal vsem vašim zahtevam.

K sreči so digitalni fotoaparati te blagovne znamke razporejeni po različnih cenovnih razredih. Tako lahko Canon fotoaparat kupi nekdo, ki išče cenovno ugoden fotoaparat, ki ga bo uporabljal le priložnostno, prav tako pa so Canon fotoaparati višjih cenovnih razredov primerni za najbolj zahtevne uporabnike, ki se želijo s fotografijo ukvarjati profesionalno.

Najcenejši Canon fotoaparati so dostopni že za nekaj deset evrov. Najcenejši Canon fotoaparat lahko na Ceneje.si najdemo že za dobrih 70 evrov. Najdražji Canon fotoaparati pa lahko krepko presežejo ceno tisoč evrov, a takšni digitalni fotoaparati so primerni le za profesionalne fotografe.

Fotoaparati se razlikujejo po različnih tehničnih lastnostih. Število slikovnih točk, digitalni in optični zoom,     vgrajen spomin in tip podatkovne kartice je le nekaj lastnosti, ki jih imajo vsi fotoaparati. Načeloma velja več je bolje in tako lahko hitro ugotovimo, zakaj so eni fotoaparati precej dražji od drugih.

Digitalni fotoaparati morajo biti tudi ustrezno zaščiteni, saj vam tudi kvalitetna blagovna znamka, kot so npr. Canon fotoaparati, ne more zagotoviti ustrezne varnosti pred mehanskimi poškodbami ali neprimernimi vremenskimi vplivi. Canon fotoaparat boste najbolje zaščitili z uporabo vodoodporne torbice, saj bo v njej vaš fotoaparat varno shranjen in tudi vedno pri roki, ko ga boste potrebovali.

Vsi novejši Canon fotoaparati podpirajo tudi spominske kartice. Kako nujno jih potrebujete in kako pomembna je njihova velikost boste verjetno zelo hitro ugotovili, saj je najbolj neprijetno, če vam na potovanju zmanjka prostora na spominski kartici in je potrebno izbrisati večjo količino starih slik, da lahko poslikate nove. Stare slike so v tem primeru izgubljene in to vas bo verjetno hitro spravilo v slabo voljo.

Fotoaparati so večkrat tudi tarča nepridipravov, ki želijo s krajo in nadaljnjo prodajo hitro zaslužiti. Zato bodite vedno pozorni na vaš fotoaparat, saj so sicer lahko posledice sila neprijetne. Ob izgubi fotoaparata pa izgubite tudi slike ali druge podatke, ki se na fotoaparatu nahajajo, zato je zaščita tega še toliko bolj pomembna.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka