Komentarji

Pred 2 mesecema

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

zelo dober za ta denar se to kamero zelo splača kupiti

Pred 1 letom

pas za čelado HelmStrap

pas za čelado HelmStrap

Tole imam za svojo celado in je kar v redu.

Nakup DVD kamere in nekaj priznanih blagovnih znamk

19. 12. 2011 18:46:03

Praktičnost uporabe in dostopna cena so tiste prednosti, ki vas lahko prepričajo v nakup DVD kamere. DVD kamere so primerne za vsakega neprofesionalnega snemalca, ki želi nekaj dogodkov iz svoje okolice posneti in jih kasneje pregledovati na računalniku ali televiziji.

Pri kvaliteti posnetkov DVD kamere nekoliko zaostajajo za drugimi kamerami. DV kamere in HDD kamere imajo precej višjo kvaliteto slike, a so navadno za domačo uporabo predrage in tudi prezahtevne za uporabo.

Pred nakupom DVD kamere se najprej odločite o cenovnem razredu, v katerem boste iskali želeno kamero. DVD kamere so namreč na voljo tako v različnih cenovnih razredih kot tudi blagovnih znamkah, razlikujejo pa se tudi po številnih drugih tehničnih lastnostih. Ko boste opredelili zneske, ki ste jih pripravljeni plačati ob nakupu DVD kamere, boste precej lažje primerjali kamere med sabo ter ugotavljali kaj vam katera izmed njih nudi.

Največkrat boste verjetno opazili eno izmed najbolje prodajanih DVD kamer, saj so s temi najbolje prodajanimi tudi prodajalci najbolje založeni. Takšna kamera, ki jo zelo pogosto opazimo v prodajalnah, je Sony DVD kamera, Panasonic digitalna DVD kamera in Canon DVD kamera.

Ne glede na blagovno znamko DVD kamere bodite pozorni predvsem na nekatere tehnične lastnosti, da se bo vaš nakup obrestoval in da boste kamero z veseljem uporabljali še kar nekaj let. Digitalni zoom in dobra resolucija videa vam bosta omogočala, da boste lahko snemali tudi iz večje oddaljenosti in sliko po potrebi približali.

Precej pomembna lastnost je tudi to, na katere vrste DVDjev je snemanje mogoče. Če kamera omogoča samo snemanje na DVD-R dvd-je, vaš DVD predvajalnik pa omogoča samo branje DVD+R  dvd-jev, potem posnetkov, ki jih boste naredili, ne boste mogli gledati na televizorju. Zato pred nakupom najprej doma preverite, katere formate podpira vaš predvajalnik. Večina boljših, tudi Sony DVD kamera, Panasonic digitalna DVD kamera in Canon DVD kamera, bo omogočala snemanje tako na DVD-R kot DVD+R formate in tudi predvajalnik danes večinoma berejo že oboje, a kljub temu je dobro, da ta dva podatka preverite pred nakupom in se tako izognete kasnejši slabi volji in težavam.

Sony DVD kamera, Panasonic digitalna DVD kamera, Canon DVD kamera in večina drugih bo imela možnost dokupa večje spominske kartice. Ker se nekatere kamere prodajajo s spominsko kartico, druge brez, pri ceni upoštevajte tudi ta podatek, saj so večje spominske kartice lahko precej drage.

Število točk ima prav tako zelo pomembno funkcijo in večje kot je, višja bo kvaliteta slike. Za udobno delo in pregled posnetkov takoj po snemanju pa naj ima kamera na voljo tudi zaslon za predogled, ki bo primerne velikosti glede na velikost kamere.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba