Izbrati zabavna ali popularna glasbila?

6. 12. 2011 09:01:21

Za otroke je najbolje, da jih v glasbene šole in tečaje vpišemo že zelo zgodaj. Tako bodo spoznali glasbila precej hitreje in lažje, saj je že dolgo znano, da so mlajši ljudje bolj dovzetni za učenje novih stvari, pri starejših pa to poteka precej počasneje. To pravilo velja tudi za glasbila in učenje igranja.

image

Da pa bi vaš otrok postal dober glasbenik, da bi glasbila in igranje na njih obvladal, je potreben tudi talent, ki pa sam po sebi ni dovolj. Poleg talenta potrebuje veliko volje in trdega dela, da bi obvladal eno glasbilo, za dva glasbila ali še več, pa je potrebno vložiti še primerno več časa.

Ko se dogovarjate glede glasbila, ki bi ga vaš otrok igral, pred nakupom pomislite tudi na ostale dejavnike, ki bodo vplivali na vašo odločitev. Odločate se lahko za cenejša glasbila, ki jih lahko dobite že relativno ugodno, nekatera pa bodo precej dražja in bodo nekajkrat presegla povprečno plačo.

Največ zanimanja je za igranje bolj priljubljenih glasbil, npr. kitare, klavirji itd. Med tista posebna glasbila, ki jih je zanimivo videti in poslušati, saj imamo le redko takšno priložnost, lahko štejemo citre, orglice (ustna harmonika), ki se precej redko pojavita pri nas.

Če ste precej ambiciozni in želite, da v prihodnosti vaš otrok tudi služi z igranjem, potem se boste raje odločili za nakup kakšnih bolj priljubljenih in popularnih glasbil, ki so dobri za igranje v glasbenih skupinah in je po takšnih glasbenikih veliko povpraševanja. Odločitev za citre in orglice (ustna harmonika) je precej bolj tvegana in resno igranje ter služenje z igranjem teh glasbil bo bistveno težje, kljub morebitnemu talentu in trdemu delu.

Ko kupujete citre in orglice (ustna harmonika), se hitro zgodi, da želenih artiklov ne najdete v nobeni skupini igral. Takšna delitev je dokaj pogosta, saj citre in orglice ne spadajo oz. niso tipičen predstavnik nobene skupine igral, zato jih največkrat iščemo med ostalimi igrali, kjer se nahajajo tudi tamburini, triangli itd.

Citre so precej občutljiv element, zato ob nakupu vedno vprašajte še za morebiten kovček za transport. V primeru, da kovček ni priložen, ga dokupite. Tako boste zagotovili, da bodo vaše citre dolgo delovale. O ceni citer bodo odločali predvsem št. strun in materiali, ki jih sestavljajo. Velik del pa tako kot pri vseh ostalih izdelkih prinese še trgovinska marža.

Ustna harmonika je precej ugodnejša možnost, saj jo lahko dobite že za drobiž. Igranje na njo pa lahko zelo popestri vsako zabavo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka